Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveen bedankt vrijwilligers voor inzet voor Oekraïense vluchtelingen

Maatschappelijk

AMSTELVEEN Vrijwilligers van verschillende organisaties kwamen donderdag 7 juli samen op het raadhuis in Amstelveen. Daar werden ze verwelkomd door burgemeester Tjapko Poppens en met een feestelijke bijeenkomst bedankt voor hun inzet voor de Oekraïense vluchtelingen.

Burgemeester Tjapko Poppens: “Wij zijn trots op al die vrijwilligers die zich inzetten voor de vluchtelingen uit Oekraïne in Amstelveen, zodat zij zich welkom voelen in onze stad en de hulp en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. Deze vrijwilligers doen dit vanuit een groot hart en de overtuiging dat je mensen in nood moet helpen. Dat is bijzonder en daar zijn wij hen dankbaar voor.”

Al vanaf het begin van de oorlog in Oekraïne zetten vele vrijwilligers zich in voor het welzijn van de gevluchte Oekraïners. De vrijwilligers zijn actief op diverse gebieden; van het helpen bij maaltijden, het organiseren van activiteiten, onderwijs aan kinderen en tolken tot het leveren van medische zorg en het bieden van een luisterend oor.

 BIJEENKOMST Gemeente Amstelveen vond het tijd om deze grote, diverse groep in het zonnetje te zetten. Donderdagavond konden de vrijwilligers onder het genot van een hapje en een drankje genieten van muziek en met elkaar ervaringen delen. Aan het eind werd een zomerse goodiebag uitgedeeld. Voor vrijwilligers die niet aanwezig konden zijn, is de goodiebag alsnog verkrijgbaar bij de maatschappelijke organisaties.

advertentie
advertentie