Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Marijn van Ballegooijen tijdens hun bezoek aan Kragtwijk.
Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Marijn van Ballegooijen tijdens hun bezoek aan Kragtwijk. Gemeente Amstelveen

Oekraïense vluchtelingen aan de slag bij Amstelveense cateringbedrijf

Overig

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) hebben woensdag een bezoek gebracht aan cateringbedrijf Kragtwijk Finest Food. Zij kregen een rondleiding en spraken met verschillende Oekraïense medewerkers die in het bedrijf aan het werk zijn. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt, ook bij Kragtwijk, was het bedrijf meteen enthousiast en bereid vluchtelingen uit Oekraïne aan een baan te helpen.Inmiddels werken er zestien Oekraïense vluchtelingen bij Kragtwijk, naar volle tevredenheid van beide kanten. 

Het Werkplein AA van de gemeente speelt een belangrijke rijk rol bij het bij elkaar brengen van vluchtelingen met vacatures in de regio. Ook organiseerde het Werkplein onder andere banenmarkten en bedrijfsbezoeken.

Kragtwijk stond eerder ook onmiddellijk klaar om te helpen bij de opvang van vluchtelingen in Amstelveen. Zij verzorgden de eerste maand de catering in de gemeentelijke opvang inde hotels en leverden ook personeel om te helpen bij de uitgifte van maaltijden.

advertentie