Afbeelding
Pixabay

Amstelveen vraagt aandacht voor strijd tegen geweld tegen vrouwen

1 november 2019 om 16:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Amstelveen vraagt op maandag 25 november (de Internationale dag tegen Geweld tegen Vrouwen) aandacht voor de internationale campagne die de Verenigde Naties dan begint tegen mishandeling van vrouwen en meisjes. Dat gebeurt onder meer door de fontein op het Stadsplein oranje te laten kleuren.

De campagne 16 Days of Action against Violence' van de VN vindt van 25 november en 10 december plaats onder het motto 'Orange the World'. Daarbij staat de kleur oranje voor een toekomst zonder geweld tegen vrouwen. Met name op 25 november, de Internationale dag tegen Geweld tegen Vrouwen, kleuren in dat kader wereldwijd gebouwen oranje. Ook in Amstelveen zullen dit jaar één of meerdere 'iconische' objecten op 25 november oranje uitgelicht worden, zo kondigt het college va B en W aan. Als het weer het die dag toelaat, wordt de fontein op het Stadshart op die dag oranje uitgelicht. 

Uit Europees onderzoek blijkt dat 45 procent van de vrouwen en meisjes met geweld te maken krijgt. Eén op de tien Nederlandse vrouwen is ooit in haar leven verkracht, één op de vijf is ooit mishandeld door een (ex)partner en meer dan driekwart van de vrouwen en meisjes maakt seksuele intimidatie mee (bron: infosheet Orange the World van UN Women Comité Nederland). Met de wereldwijde Orange the World campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld. Meedoen aan de campagne sluit volgens het college van Amstelveen naadloos aan op de gemeentelijke Diversiteitsagenda die dit half jaar in het teken staat  van vrouwenemancipatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie