Peter Brusse
Peter Brusse Pr

Peter Brusse vertelt over Engeland bij Libris Venstra

3 november 2019 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Schrijver, journalist en voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal Peter Brusse (1936) geeft op dinsdag 5 november in boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein een lezing naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Ach, Engeland'. Hij raakte bij het grote publiek bekend als correspondent in Londen voor de Volkskrant en het NOS Journaal. Al meer dan een halve eeuw bestudeert hij de Britten en weet dat je ze nooit echt zult begrijpen.

Aan de vooravond van de Brexit-ontknoping maakt Brusse de balans op. De Britten dreigen dan wel afscheid van Europa te nemen, maar in het geval van Nederland is dat eigenlijk onmogelijk. Beide zeevarende naties delen een lange geschiedenis. Ze voerden oorlog met elkaar, scholden op elkaar, probeerden elkaar te bekeren, huwelijkten prinsjes en prinsesjes uit; een ondeugend Fries meisje verschalkte een Britse koning en een Hollandse stadhouder werd zelfs koning van Engeland. In de Tweede Wereldoorlog kwamen de Britten ons bevrijden. 'Ach, Engeland' is een caleidoscopische geschiedenis, een liefdesverklaring aan onze eigenwijze overbuur, geschreven door een van zijn grootste kenners.

De lezing vindt dinsdag 5 november van 19.30 tot 21.00 uur plaats bij Libris Venstra. Toegang 7,50 euro, incl. koffie/thee. Aanmelden niet verplicht, wel praktisch: via info@venstra.nl of 020-6419880.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie