Het Cobra Museum.
Het Cobra Museum. Cobra Museum

Cobra Museum viert 75 jaar Cobra-beweging met exposities met bekende namen

29 mei 2023 om 08:00 Kunst

AMSTELVEEN Om te vieren dat de revolutionaire Cobra-kunstbeweging 75 jaar geleden werd opgericht, heeft het Cobra Museum in Amstelveen een groot tentoonstellingsprogramma samengesteld met veel internationale bruiklenen. De tentoonstellingen met veel bekende namen zijn te zien vanaf 2 juni. 

Het hoogtepunt van het jubileumjaar is de tentoonstelling ‘Grenzeloos en vrij’, waarmee verwezen wordt naar de grenzeloze en vrije ideeën van de kunstenaarsbeweging. Werk van Cobra-kunstenaars zoals Karel Appel, Constant, Alechinsky, Corneille, Jorn, Götz en Lotti van der Gaag worden samen getoond met voorlopers zoals Van Gogh, Picasso, Beckmann, Schwitters, Klee, Miró en Munch. Daarnaast zijn werken te zien van tijdgenoten zoals Pollock, Katzuo Shiraga, Dubuffet en Willem de Kooning en opvolgers zoals Baselitz, A.R. Penck, Martha Jungwirth, Jean-Michel Basquiat, Tal R, Cecily Brown en Eva Räder. ‘Deze tentoonstelling is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst,’ aldus het Cobra Museum.

DE ANDERE PICASSO

Het museum brengt tegelijkertijd de tentoonstelling ‘De andere Picasso. Terug naar de bron’, ter ere van de 50ste sterfdag van Pablo Picasso in 2023. Bijna 100 kunstwerken worden getoond uit zowel publieke- als privécollecties. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan zijn bijdrage aan ballet en literatuur.

KINDERTEKENINGEN

Tot slot presenteert het Cobra Museum de tentoonstelling ‘Alle kinderen kunstenaar’. Daarvoor heeft  acteur, schilder en kunstprogrammamaker Jeroen Krabbé als gastconservator 40 kindertekeningen geselecteerd die een mooi beeld geven van hoe kinderen wereldwijd tekenen. Deze tentoonstelling biedt niet alleen een fascinerend inzicht in de wereldwijde tekenkunst van kinderen, maar is ook een eerbetoon aan hun onbevangenheid en spontaniteit.

De tentoonstellingen zijn te zien vanaf vrijdag 2 juni. Het museum is vanaf 2 juni extra geopend op donderdag en vrijdagavond tot 20.00 uur. Meer informatie over de tentoonstellingen en de programmering is te vinden op: cobra-museum.nl


‘Fauna’ van Constant - Cobra Museum

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie