Het lichtkunstproject is donderdag feestelijk van start gegaan.
Het lichtkunstproject is donderdag feestelijk van start gegaan. Igor Roelofsen

Lichtkunst in avonduren te zien in pui van Ateliers 2005 in Amstelveen

16 december 2022 om 18:00 Kunst

AMSTELVEEN Sinds donderdagavond is in het raamwerk van het ateliergebouw Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4 elke avond van 17.00 tot 22.00 uur het lichtkunstwerk ‘Flowers of people’ te zien. Cultuurwethouder Herbert Raat verrichtte de opening van het kunstproject.

Hij deed dat in het bijzijn van onder anderen het lichtkunstenaarsduo Beeldjutters, bestaande uit Julian van Buul en Vincent Vriens en de initiatiefnemers van STIP, Refkele Steemers en Paul Klimecki. Ook waren Rein Schurink van de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK), vertegenwoordigers van het Cobra Museum en Hans Jansen van SAKB KunstLokaal aanwezig.

Het maken van dit soort lichtkunstprojecten is 2 jaar geleden ontstaan tijdens corona. Op deze manier wilden de kunstenaars iets doen voor de buurtbewoners en een lichtpunt brengen in donkere dagen. “Als gemeente stimuleren we het gebruik van de stad als podium. Het is een prachtig lichtkunstwerk dat het gemeentelijke monument een bijzondere aanblik geeft”, zegt wethouder Raat.

Ateliers 2005 is gevestigd in de voormalige Jan Lighthartschool die in 1953 werd gebouwd. Het gebouw werd in 2019 aangewezen als gemeentelijk monument. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie