Het Stadsplein met de cultuurstrip en de bibliotheek.
Het Stadsplein met de cultuurstrip en de bibliotheek. Gemeente Amstelveen

Stadshart Amstelveen viert komend weekend het 25-jarig bestaan

7 november 2023 om 13:13 Evenementen Stadshart Amstelveen

AMSTELVEEN Sommige bezoekers gebruiken nog haar oude naam Plein 1960. Op diezelfde plek ontstond 25 jaar geleden een geheel nieuw centrum: Stadshart Amstelveen. Om dat te vieren vinden van vrijdag 10 november tot en met zondag 12 november festiviteiten plaats voor jong en oud. Deze feestelijkheden organiseert de gemeente Amstelveen in samenwerking met de winkelcentrumeigenaar Unibail- Rodamco-Westfield (URW).

“Mensen komen naar het Stadshart voor een voorstelling, winkelen, de fijne bibliotheek, een hapje of drankje bij de horeca, een rondje over de weekmarkt of de muziekles voor de kinderen. 25 jaar betekent volwassenheid. En daarbij horen ook nieuwe inzichten. We willen het Stadshart doorontwikkelen naar een stadscentrum met een diverse mix aan functies,” aldus wethouder Floor Gordon (Stadshart).

LEVENDIGER STADSCENTRUM

“Naast de bestaande voorzieningen willen we in het winkelcentrum ook graag zaken toevoegen op het gebied van zorg, vermaak en sport. Daarnaast werken we aan een nieuwe inrichting van de openbare ruimte van de Rembrandtweg en het Stadsplein en het veranderen van de cultuurstrip. Het stadscentrum Amstelveen willen we gezelliger, toegankelijker, levendiger, leefbaarder en groener maken. Een plek waar je je thuis voelt en waar je zo lang mogelijk wilt blijven. We werken eraan en doen dit samen met URW en andere partijen in het Stadshart,” aldus wethouder Gordon.

FEESTPROGRAMMA

De jubileumviering wordt omlijst met de diverse activiteiten. Op vrijdag 10 november worden er van 12.00 tot 16.00 uur chocoladeverrassingen uitgedeeld aan bezoekers en vinden er optredens van zanger Raoul Wijsma plaats. Op zaterdag 11 november treedt zangeres Rosanne de With van 12.00 tot 16.00 uur op, lopen er gigantische steltenlopers rond en is Sammy het Zwijntje, de mascotte van Stadshart Amstelveen, aanwezig. Op zondagmiddag 12 november rijdt er een kindertreintje vanaf het Buitenplein (voor McDonald’s), kunnen kinderen dieren spotten en is er een meet & greet met stripfiguren van Paw Patrol. 

De festiviteiten vinden in en om het Stadshart Amstelveen plaats. Het volledige programma is te vinden op stadshartamstelveen.nl/nieuws.

OPENING IN 1998

Het Stadshart Amstelveen opende in 1998 na een grote verbouwing en uitbreiding. Met veel ruimte voor cultuur: naast de schouwburg kwam er een nieuwe bibliotheek, een poppodium, een museum en de volksuniversiteit. Daarnaast kwam er een geheel nieuw winkelcentrum en een busstation en parkeergarages Naast de vele voorzieningen op het gebied van winkelen en kunst en cultuur werd het Stadshart ook een plek om uit eten te gaan.

EVENEMENTEN

Het Stadsplein vormt daarnaast al jaren het podium voor speciale evenementen: zoals het Diwali Festival, het Japan Festival en bijvoorbeeld Beachvolley. En het plein is ook al jaren de plek van wekelijkse vrijdagmarkt, een begrip in de regio. Een bijzonder moment voor het Stadshart Amstelveen was het bezoek van Koning Willem-Alexander en zijn gezin. In 2014 koos hij ervoor zijn allereerste Koningsdag als koning in Amstelveen te vieren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie