Impressie van hoe het Rembrandthof er uit gaat zien met de naar voren verplaatste winkelpuien.
Impressie van hoe het Rembrandthof er uit gaat zien met de naar voren verplaatste winkelpuien. Kollaard Architecten

Uitbreiding van Rembrandthof in Stadshart Amstelveen

26 oktober 2023 om 13:29 Winkels

AMSTELVEEN Het Rembrandthof in Stadshart Amstelveen wordt uitgebreid. De gemeente sluit om dit mogelijk te maken een intentieovereenkomst met Unibail Rodamco Westfield (URW), de eigenaar van de winkels aan het Binnenhof en Rembrandthof in het Stadshart. De winkelpuien aan de Rembrandtweg (Rembrandthof) worden ongeveer tien meter naar voren geplaatst, waardoor extra winkelruimte ontstaat en nieuwe winkels zich in het Stadshart kunnen vestigen. Het gaat om een uitbreiding in twee fases: van ingang 2 tot ingang 4 van het Rembrandthof en van ingang 4 tot aan Galerij.

De uitbreiding is een eerste project dat de gemeente Amstelveen en URW in versterkte samenwerking oppakken. Architectenbureau Rijnboutt heeft daarbij de opdracht gekregen om de openbare ruimte in het centrum en de gebouwen in het Stadshart goed op elkaar aan te sluiten.

LANGE VOORGESCHIEDENIS

 ”We hebben een lange voorgeschiedenis van plannen voor het Stadshart die om uiteenlopende redenen de eindstreep niet gehaald hebben,” vertelt wethouder Floor Gordon (Stadhshart). “Een belangrijke les die wij geleerd hebben, is dat we veel intensiever met elkaar moet samenwerken om plannen wel over de eindstreep te trekken en daadwerkelijk resultaten te boeken. De investering die we het afgelopen jaar hebben gedaan in die hernieuwde samenwerking, gaat nu als eerste zichtbaar worden bij het Rembrandthof. Daarna willen we de versnelling in met als doel om het Stadshart nieuw elan te geven en er een aantrekkelijke, groene en gezellige plek van te maken met activiteiten voor alle doelgroepen.”

KRACHTEN GEBUNDELD

De gemeente, URW en Rijnboutt hebben hun krachten gebundeld om het hart van Amstelveen te verlevendigen. Rijnboutt is nu aan zet om al deze plannen, samen met de betrokken partijen in het Stadshart, goed op elkaar aan te laten sluiten. 

“Door intensief samen te werken met de gemeente en Rijnboutt hebben we een uitgelezen kans om Stadshart Amstelveen te transformeren tot een levendige woon-, werk-, winkel- en verblijfsbestemming,” zegt Vincent van der Vegte, verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in Nederland bij URW, over de samenwerking. 

VERGROENING OPENBARE RUIMTE

URW zal als alle noodzakelijke stappen zijn gezet, starten met de renovatie en uitbreiding van het Rembrandthof, waarbij de entreegebieden van het Stadshart ook worden gerenoveerd. De uitbreiding wordt gebouwd met duurzame materialen en krijgt een groen dak. Daarnaast hangt de uitbreiding nauw samen met de herinrichtingsplannen en vergroening van de openbare ruimte, met als doel dat gebouwen en openbare ruimte straks naadloos op elkaar aansluiten.


De drie samenwerkende partijen in overleg over plannen voor het Stadshart. - Gemeente Amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie