Kinderen gaan op 11 november traditiegetrouw met lampionnen langs de deuren, zoals hier in 2019 in Keizer Karelpark.
Kinderen gaan op 11 november traditiegetrouw met lampionnen langs de deuren, zoals hier in 2019 in Keizer Karelpark. Archief BDU/Naomi Heidinga

Sint Maarten-optochten in diverse wijken in Amstelveen

9 november 2021 om 07:00 Evenementen

AMSTELVEEN De 11de november staat traditiegetrouw in het teken van het feest van Sint-Maarten. Ook in Amstelveen gaan kinderen dan met lampionnen langs de deuren om Sint Maarten-liedjes te zingen in de hoop dat ze daarvoor iets lekkers krijgen. In diverse wijken vinden ook optochten plaats. 

Zo begint er 11 november om 18.00 uur een optocht door de wijk Groenelaan vanaf het schoolplein van de Horizon aan Landtong 18. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt een kort of een wat langer rondje gelopen. Ouders of opvoeders zijn daarbij zelf verantwoordelijk voor hun kind. De optocht wordt bij wijkcentrum De Bolder afgesloten met warme chocolademelk en een gezonde traktatie. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door Wijkkoepel Groenelaan en Participe.

RANDWIJCK In Randwijck staat een optocht op het programma met muzikale begeleiding van brassband Ritmo Entertainment. De optocht begint om 18.30 op het plein bij Villa Randwijck aan Catharina van Clevepark 10. Vooraf is er vanaf 18.00 tot 18.30 uur gratis chocolademelk en glühwein (voor volwassenen).

DE MEENT In Waardhuizen/Middenhoven vindt ook weer een St. Maarten-optocht plaats. Vanaf 19.00 uur lopen kinderen achter drumband Mavileo aan vanaf wijkcentrum De Meent naar wooncentrum De Middenhof. Daar mogen kinderen langs de huizen om hun lampion te laten zien. Na afloop is er iets lekkers in de zaal van De Middenhof. De organisatie wijst er op dat het in verband met de coronamaatregelen voor iedereen van 13 jaar verplicht is een mondkapje te dragen bij binnenkomst in De Meent en De Middenhof. 

BUURTKAMER Ook vanuit de Buurtkamer Keizer Karelpark aan de Lindenlaan trekt op 11 november een optocht door de wijk. Wie mee wil lopen moet zich vooraf opgeven via 020-643.0453 of buurtkamerkkp@gmail.com. Deelnemers verzamelen zich om 17.30 uur bij de Buurtkamer. Daar krijgen ze warme chocolademelk met slagroom. Om 18.00 begint de optocht door de wik die circa 50 minuten duurt. Aansluitend gaan de kinderen in groepjes langs de deuren. De Buurtkamer vraagt ouders om mee te lopen en om een lampion en een snoepzakje voor hun kinderen mee te nemen.

PATRIMONIUM In Patrimonium staat geen optocht op het programma, maar kinderen uit de buurt zijn tussen 18.00 en 20.00 uur wel welkom aan de voorzijde van wijkcentrum Pluspunt aan de Amsterdamseweg voor warme chocomelk of limonade en een lekkernij. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie