Bijna alle sectoren kampen momenteel met personeelstekorten.
Bijna alle sectoren kampen momenteel met personeelstekorten. Pixabay

Aantal WW-uitkeringen licht gestegen, personeelstekorten blijven

22 april 2023 om 15:00 Economie

OUDER-AMSTELVEEN Het aantal WW-uitkeringen in Ouder-Amste kwam eind maart uit op 141. Dat is een lichte stijging van 3,7 procent ten opzichte van februari. In de hele regio Groot Amsterdam was er sprake van een stijging van 5,2 procent. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen ook toe en kwam uit op 158.174; een stijging van 2,8 procent ten opzichte van februari. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Ondanks de lichte toename van het aantal WW-uitkeringen, is de vraag naar arbeidskrachten nog altijd vele malen groter dan het aanbod. Er is inmiddels bijna geen sector meer te noemen waar geen personeelstekorten zijn.

FLEXIBILITEIT

Om als werkgever grip te krijgen op deze krappe arbeidsmarkt is er volgens het UWV enige creativiteit en flexibiliteit nodig. ‘Het is daarbij niet alleen belangrijk om genoeg nieuw personeel aan te trekken, maar juist ook om huidig personeel te behouden. Want dat is voor veel werkgevers momenteel een grotere opgave dan voorheen. De afgelopen 10 jaar is het aantal werkenden dat van baan wisselt landelijk verdubbeld.’

Eén van de manieren die werkgevers kunnen toepassen bij het werven van nieuwe medewerkers is om dit te doen via het netwerk van de werknemers. ‘Het idee achter deze wervingsmethode is dat eigen werknemers waarschijnlijk mensen kennen die een goede match kunnen zijn voor de organisatie,’ aldus het UWV.

BREDERE BLIK

Het loslaten van te veel of (onnodig) harde functie-eisen kan meer en ook verrassende kandidaten op leveren. ‘Met een bredere blik op benodigde kennis en vaardigheden of minder de focus leggen op werkervaring en diploma is er veel mogelijk.’ Een andere tip is het aanbieden van opleidingen op maat.

Het gebeurt vaak dat werkgevers na het plaatsen van een vacature te weinig sollicitanten krijgen. ‘Het formuleren van transparante en duidelijke vacatureteksten kan het aantal reacties verhogen. Belangrijk hierbij is inzicht te geven in wat de organisatie te bieden heeft, ook op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Volgens vacaturesite Indeed zorgt het vermelden van het salaris in de vacaturetekst gemiddeld voor 45 procent meer sollicitaties,” aldus het UWV.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie