Voorzitter Rob van den Helder houdt zijn nieuwjaarstoespraak.
Voorzitter Rob van den Helder houdt zijn nieuwjaarstoespraak. Orhan Sahin Fotografie

Ondernemersvereniging Amstelveen houdt uitgestelde nieuwjaarsreceptie

11 februari 2022 om 16:37 Economie

AMSTELVEEN Nadat het kabinet tijdens de laatste persconferentie had aangekondigd dat restaurants weer open mochten tot 22.00 uur heeft de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) direct de gelegenheid aangegrepen om het verenigingsjaar te openen met een ‘live’ nieuwjaarsreceptie. Deze vond donderdag plaats bij Radisson Hotel & Suites. 

Vorig jaar vond de receptie vanwege de coronamaatregelen online plaats en moest de nieuwe voorzitter Rob van den Helder zijn eerste nieuwjaarstoespraak ook online presenteren. Alle betrokkenen vonden het fijn dat dit nu op een normale manier kon. De bijeenkomst trok zo’n 100 gasten, onder wie veel ondernemers, de burgemeester, wethouders, de gemeentesecretaris en diverse raadsleden. Alle aanwezigen waren zichtbaar opgetogen dat ze elkaar weerzagen en dat ze konden bijpraten. De sfeer was ontspannen en als vanouds, ondanks de geldende coronamaatregelen. 

ONDERSTEUNING Voorzitter Rob van den Helder ging in zijn nieuwjaarsreceptie uiteraard ook in op de aanpak van de coronacrisis. “Vanuit ons bureau is er veel ondersteuning gegeven aan leden en ondernemingen die geraakt zijn door corona. De OA heeft in 2021 vele uren werk gestoken in het overkomen van de diverse uitdagingen en problemen die Amstelveense ondernemers hierin ondervinden. Als initiatiefnemer van de Denktank Lokale Steun Bedrijfsleven zijn we, in partnerschap met Koninklijke Horeca Amstelland, de Vereniging Amstelveense Detaillisten en enkele Amstelveense ondernemers, een nauwe samenwerking aangegaan met de Gemeente Amstelveen. Het is ontzettend lastig gebleken om te achterhalen waar steun nodig is en nog lastiger om dit goed uit te voeren. Toch zijn er dankzij deze samenwerking vanuit het lokale corona noodfonds een aantal initiatieven en regelingen uitgerold om ondernemers waar mogelijk te ondersteunen.”

STIMULERINGSFONDS Hij wees daarbij onder meer op de MKB-noodlening, de Subsidie MKB Anderhalve Meter Maatregelen en het Stimuleringsfonds van 750.000 euro, dat vanuit het lokale herstelplan is uitgerold. “Ik kan u vandaag melden dat inmiddels 13 aanvragen bij dit fonds met een waarde van in totaal zo’n 150.000 euro zijn goedgekeurd. Ik maak van deze gelegenheid gebruik om onze leden op te roepen: Heb je een goed plan, waar de lokale economie baat bij heeft, en kan je dit samen met andere Amstelveense ondernemers tot uitvoering brengen? Dien een aanvraag in bij het Stimuleringsfonds!”

BACK ON TRACK Als hoogtepunt van alles wat de ondernemersvereniging in samenwerking met de gemeente, de VAD en Koninklijk Horeca Amstelland heeft uitgerold, ziet Van den Helder het Back on Track-programma. “Daar zijn wij afgelopen december vol mee van start zijn gegaan. Dit ondernemers-voor-ondernemersprogramma, dat gefinancierd wordt door de gemeente Amstelveen, staat bol van geweldige trainingen, coaching- en inspiratiesessies waar alle ondernemers van Amstelveen zich voor kunnen aanmelden. Inmiddels plukken al bijna 100 ondernemers, onder wie ook vele OA-leden, hier de vruchten van. Het programma is dynamisch, flexibel en wordt elk kwartaal opnieuw ingevuld op basis van de behoeften van ondernemers op dat moment. Wij hopen dan ook dat dit programma vele Amstelveense ondernemers een positieve boost zal geven.”

ONDERNEMER VAN HET JAAR Hij liet verder weten dat de OA zich ook in 2022 weer in gaat zetten om groei, ontwikkeling en vooruitgang voor haar leden en de ondernemers van Amstelveen te bewerkstelligen. Ook kondigde hij aan dat de OA in samenwerking met de gemeente Amstelveen in 2022 weer de verkiezing van Amstelveens Ondernemer van het Jaar gaat organiseren. “Zet 18 november 2022 alvast in uw agenda, want dan gaan wij weer met elkaar de Dag van de Ondernemer vieren tijdens de grote finale en bekendmaking van dé Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2022/2023.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie