Van links naar rechts): Rob van den Helder (Ondernemersvereniging Amstelveen), Daan Kroone (Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Amstelland), Wethouder Economische Zaken Floor Gordon en Atilla Meulenbelt (Vereniging van Amstelveense Detaillisten).
Van links naar rechts): Rob van den Helder (Ondernemersvereniging Amstelveen), Daan Kroone (Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Amstelland), Wethouder Economische Zaken Floor Gordon en Atilla Meulenbelt (Vereniging van Amstelveense Detaillisten). Orhan Sahin

Lancering van hulpprogramma ‘Back on track’ voor Amstelveense ondernemers

19 november 2021 om 17:36 Economie

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft vandaag samen met drie lokale ondernemersverenigingen het hulpprogramma ‘Back on track’ voor Amstelveens ondernemers gelanceerd. Dat gebeurde op de Landelijke Dag van de Ondernemer (19 november). De gemeente werkt hierbij samen met de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Amstelland (KHN) en de Vereniging van Amstelveense Detaillisten (VAD). MKB-ondernemers kunnen een jaar lang trainingen, netwerk- en coachingstrajecten volgen met de focus op het herstel van hun bedrijf. 

Normaal gesproken wordt op deze datum de de Amstelveense Dag van de Ondernemer gevierd, maar vanwege de coronsituatie kon dat nu niet doorgaan. Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) vindt het zeker dit jaar jammer dat de bijeenkomst niet plaats kon vinden. “In coronatijd is nog eens extra zichtbaar geworden hoe groot de maatschappelijke waarde is van ondernemers. Bedrijven zijn plekken waar mensen elkaar ontmoeten, leren samenwerken, elkaars zorgen delen en begrip voor elkaar krijgen. Daarnaast leveren ondernemers natuurlijk een belangrijke economische bijdrage aan de samenleving. Alle reden dus om hen te bedanken voor hun durf, inzet en doorzettingsvermogen in het afgelopen jaar. Helaas kan dat dit jaar weer niet met een fysieke feestelijke bijeenkomst, maar we hebben wel een mooi alternatief. We lanceren nu het Back on Track-programma. We richten ons dus, ondanks alles, op de toekomst zodat we over een jaar kunnen zeggen: we zijn weer Back on Track!”

TROTS “Door de nieuwe coronamaatregelen voelt een feestelijke Dag van de Ondernemer niet zo passend op dit moment,” vult OA-directeur Darshan Sloot namens de ondernemersverenigingen aan. ”Maar daarmee houdt onze steun niet op.  We zijn bijzonder trots op het doorzettingsvermogen van ondernemers. Dat willen wij laten merken door ze iets positiefs en leerzaams mee te geven in deze tijd. Eerst was het plan om pas in januari 2022 van start te gaan met het hulpprogramma. In oktober hebben we dit plan ingediend bij de gemeente. En het college van B en W heeft kort daarop besloten om dit plan te financieren vanuit het lokale Corona Noodfonds.” Darshan Sloot is blij dat dit zo snel kon, naast de andere gemeentelijke regelingen die er al voor ondernemers zijn.

ENQUÊTE Het programma gaat op 29 november van start. Uit een enquête die de lokale Denktank (OA, VAD, KHN) eerder onder het lokale bedrijfsleven heeft gehouden, bleek er vooral behoefte te zijn aan ondersteuning op het gebied van marketing en sales, hulp bij het vinden van personeel, netwerken, samenwerken met andere ondernemers, social media, het krijgen van hogere omzet, adverteren en het vergroten van de vindbaarheid op Google.

Op 29 november is de eerste (digitale) bijeenkomst. De gemeente geeft dan informatie over het Lokale Stimuleringsfonds. Ondernemers krijgen uitleg over de randvoorwaarden en eisen en kunnen tijdens deze sessie hun vragen kwijt.

AANMELDEN Voor meer informatie over Back on Track en een overzicht van de trainingen, inspiratiesessies en bijeenkomsten en het aanmelden hiervoor: oa-amstelveen.nl/backontrack. 

Wie vragen heeft over Back on Track in Amstelveen of interesse heeft om als Amstelveense trainer of coach een sessie te begeleiden, kan contact opnemen via ondernemersloket@amstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie