Uitgaanscentrum Anna (in de Annakerk) en de Naeckte Brouwers krijgen subsidie voor het overdekken van een deel van het terras
Uitgaanscentrum Anna (in de Annakerk) en de Naeckte Brouwers krijgen subsidie voor het overdekken van een deel van het terras Gemeente Amstelveen

Amstelveen kent eerste subsidies uit Stimuleringsfonds Lokale Economie toe

1 oktober 2021 om 15:53 Economie

AMSTELVEEN Het college van B en W heeft vier aanvragen voor subsidie uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie toegekend. Dat gebeurde op basis van het advies van de onafhankelijke adviescommissie. De subsidies gaan naar een winkelierscollectief in het Stadshart, een collectief van horeca-ondernemers en het net gestarte Advertentieloket. Uitgaanscentrum Anna (in de Annakerk) en de Naeckte Brouwers krijgen subsidie voor het overdekken van een deel van het terras om de aantrekkelijkheid te vergroten tijdens de werkzaamheden aan de A9.

De subsidies uit het Stimuleringsfonds moeten bijdragen aan het herstel van de lokale economie en in het bijzonder aan ondernemers en bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis. Na toekenning van deze aanvragen resteert 641.020 in het Stimuleringsfonds.

BRUISEN “Met deze toekenningen helpen wij een collectief van door de coronamaatregelen getroffen winkeliers en horecazaken, die allen de schouders eronder blijven zetten. Zij ondernemen voor iedereen, want zonder hun producten en diensten zou Amstelveen een stuk minder bruisen. Belangrijk neveneffect van de subsidieaanvragen is dat het de onderlinge samenwerking tussen Amstelveens ondernemers versterkt,” zegt wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) in toelichting op het besluit.

PLANTENBAKKEN Een van de subsidiebijdragen gaat naar het winkeliers-collectief van getroffen ondernemers in het Stadshart. Winkeliersvereniging Vereniging Centrum Promotie (VCP) kan aan de slag met een promotiecampagne met een aantal evenementen die bezoekers weer naar winkelcentrum moeten trekken. Een collectief van horecaondernemers heeft een toekenning ontvangen om de tijdelijke terrassen aantrekkelijker te maken met onder andere plantenbakken van Ons Tweede Thuis, waar mensen werken met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het Advertentieloket (hetadvertentieloket.nl) krijgt een toekenning van de startkosten. Het loket kan beginnen zodra geïnteresseerde ondernemersverenigingen zich hebben aangemeld. 

Het Stimuleringsfonds helpt bedrijven en ondernemers met investeren in de lokale economie. Ondernemers met bedrijven gevestigd in Amstelveen kunnen gezamenlijk een voorstel indienen. Het initiatief komt vooral ten goede aan ondernemers en bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis. Per aanvraag geldt een verplichte medefinanciering van tenminste 25 procent. Bij voorkeur heeft het voorstel een meerjarig karakter. Een onafhankelijke adviescommissie beoordeelt de aanvraag en brengt advies uit aan het college van B en W. 

De door het college benoemde externe adviescommissie bestaat uit leden uit verschillende sectoren. De commissie stelt de aanvragen kritisch te hebben getoetst en actief heeft meegedacht over wat goed is voor Amstelveen en de lokale economie. Een aanvraag kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de inrichting van een winkelgebied, op het organiseren van een evenement of de uitstraling van terrassen of winkelgebieden. Eén aanvraag werd niet toegekend, omdat deze volgens de commissie onvoldoende aansloot bij de geest van het Stimuleringsfonds

Voor meer informatie over het stimuleringsfonds: amstelveen.nl/ondernemen of stuur een mail naar ondernemersloket@amstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie