Leden van de Denktank tijdens een eerdere online vergadering.
Leden van de Denktank tijdens een eerdere online vergadering. Darshan Sloot

Denktank peilt hoe MKB Amstelveen er voor staat met online enquête

28 september 2021 om 07:00 Economie

AMSTELVEEN Om in kaart te brengen hoe het Amstelveense Midden- en Kleinbedrijf (MKB) er nu voor staat, heeft de Denktank van de Amstelveense ondernemersorganisaties OA, VAD en KHN een grote online enquête gelanceerd. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken of ondernemers het gaan redden zonder overheidssteun en welke steunmaatregelen nog nodig zijn,  Darshan Sloot, voorzitter van de Denktank: “Het is belangrijk dat zoveel mogelijk Amstelveense ondernemers de enquête invullen. Dit kost 5 minuten. Hoe meer ondernemers reageren, hoe meer wij voor hen bij de politiek kunnen bereiken. Wij vinden het belangrijk dat de coronasteun van de gemeente zoveel mogelijk aansluit bij hun behoeften.”

Samen met het team Economische Zaken van de gemeente heeft de Denktank Lokale Steun Bedrijfsleven het afgelopen jaar hard gewerkt aan het opstellen van een lokaal economisch herstelplan. Dit plan voorziet onder meer in MKB-noodleningen, een Anderhalvemeter-maatregelen subsidie voor extra gemaakte kosten om bedrijven aan te passen aan de coronamaatregelen en een Stimuleringsfonds van 750.000 euro voor ondersteuning van initiatieven van lokale ondernemers. Deze regelingen worden gefinancierd uit het Corona Noodfonds van de gemeente.

De diverse regelingen moeten nog verder worden uitgewerkt en uitgevoerd. Darshan Sloot: ”Voor onze Denktank staan de behoeften van de Amstelveens MKB-ondernemers hierbij centraal. Uit een eerdere enquête die wij in juni hielden, bleek dat 25 procent van de Amstelveense MKB-ondernemingen toen verwachte de coronacrisis niet te zullen overleven. Uiteraard moet dit worden voorkomen. Het Economische Herstelplan en Corona Noodfonds zijn hiervoor essentieel. De urgentie hiervan neemt alleen maar toe omdat de steun van de rijksoverheid per 1 oktober grotendeels weg zal vallen.”

Om goed zicht te krijgen op de behoeften heeft de Denktank de online enquête uitgezet onder Amstelveense ondernemers. De Denktank zal de uitkomsten delen met de gemeenteraad en het college van B en W en meenemen in het periodieke overleg met de gemeente over de coronasteun. De betrokken ondernemersorganisaties zijn: Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD) en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amstelland (KHN

De enquête invullen kan via: https://nl.surveymonkey.com/r/NZQP8PB

Ondernemers kunnen de enquêtelink ook aanvragen via info@oa-amstelveen.nl

De enquête is ook bereikbaar via deze QR-code.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie