Ruimer terras op het Stadsplein.
Ruimer terras op het Stadsplein. Gemeente Amstelveen

Amstelveen komt met subsidieregeling voor duurzame terrasverwarming

1 oktober 2021 om 12:14 Economie

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft het gedoogbeleid voor ruimere terrassen verlengd tot 1 april 2022. Zij wil hiermee horecaondernemers ook letterlijk meer ruimte bieden om de verliezen die zij tijdens de coronaperiode hebben geleden, te compenseren. Om het verblijf op een terras in de komende koelere periode te veraangenamen, heeft het college van B en W tevens besloten om een subsidieregeling in te stellen voor duurzame terrasverwarming. Ondernemers kunnen vanaf half oktober subsidie aanvragen voor de aanschaf of huur van elektrische verwarmingsapparaten (heaters), dekens of elektrische verwarmde kussens. De maximale subsidie bedraagt bij aankoop 1.500 euro en 750 euro in het geval van huren. 

“Als gemeentebestuur maken we ons hard voor de Amstelveense ondernemers in door corona getroffen bedrijfstakken. Met het verruimen van terrassen kunnen horecaondernemers de exploitatie verbeteren en omzet vergroten als onderdeel ons herstelpakket. Tegelijkertijd ondersteunen we hen bij het verduurzamen van hun terras door de kosten voor aanschaf of huur van terrasverwarming met 50 procent te subsidiëren,” aldus wethouder Floor Gordon (Economische Zaken)

Om de verruiming van terrassen mogelijk te maken heeft de gemeente opnieuw het gedoogbeleid vastgesteld met daarin de richtlijnen die hiervoor gelden. Horecaondernemers die in het bezit zijn van een terrasvergunning mogen op basis van het gedoogbeleid hun terras uitbreiden en volgens de richtlijnen het terras vergroten. Voorwaarde is wel dat ze hiervan melding doen (of in de afgelopen coronaperiode hebben gedaan) bij de gemeente. Het gedoogbeleid geldt tot 1 april 2022. Horecaondernemers die geen terrasvergunning hebben en denken dat ze wel de mogelijkheid hebben om binnen de gedoogregeling te vallen kunnen contact opnemen met het Ondernemersloket van de gemeente.

De subsidie voor de duurzame terrasverwarming kan vanaf half oktober aangevraagd worden via een digitaal subsidieformulier op amstelveen.nl. Horecaondernemers die voor die tijd een melding willen doen of een vraag hebben kunnen contact opnemen met het Ondernemersloket via ondernemersloket@amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie