Wethouder Floor Gordon op Elsenhove.
Wethouder Floor Gordon op Elsenhove. Gemeente Amstelveen

Amstelveen wil bewustwording over dierenwelzijn vergroten

8 september 2021 om 15:51 Dieren

AMSTELVEEN Wethouder Floor Gordon (Dierenwelzijn) gaat eind september bedrijfsbezoeken afleggen aan een aantal commerciële en niet-commerciële organisaties in Amstelveen die zich bezighouden met dieren. Met de werkbezoeken onderzoekt zij of inzet van de gemeente gewenst en nodig is om aandacht voor dierenwelzijn te vergroten.

De gemeente heeft minimaal de wettelijke taak om er voor te zorgen dat de opvang en het vervoer van gevonden (huis)dieren goed is geregeld. Daarnaast heeft zij natuur-inclusief bouwen, een goede biodiversiteit en onderzoek naar een dierenasiel binnen de gemeentegrenzen hoog op haar agenda staan. 

 “Wij willen graag dat Amstelveen een ‘natuur inclusieve stad’ is waar voldoende leefruimte is voor in het wild levende dieren en we preventief en met respect plaagdieren bestrijden. Huisdieren en vee moeten een goed bestaan hebben en gewonde of zieke dieren verdienen goede hulp. Het is belangrijk dat instanties die met dieren werken elkaar weten te vinden en samenwerken met het welzijn van het dier voorop,” aldus wethouder Floor Gordon.

ENQUÊTE In de eerder dit jaar gehouden online enquête over dierenwelzijn in Amstelveen is een aantal open vragen gesteld. Dat leverde uiteenlopende reacties op van organisaties die zich professioneel met dieren bezighouden, van betrokken inwoners en vrijwilligers. Als rode draad ziet de gemeente dat veel waarde wordt gehecht aan de bescherming van vrij levende dieren, de kinderboerderij en bedrijven met dieren, natuur- en milieueducatie, de opvang van vrij levende dieren en het stimuleren van biodiversiteit en natuur inclusief bouwen.

DIERENDAG De gemeente gaat ook op Dierendag een participatiebijeenkomst houden voor organisaties, verenigingen en stichtingen die zich met het welzijn van dieren bezighouden en voor betrokken inwoners en vrijwilligers die eerder de enquête hebben ingevuld. Thema’s die daarbij aan bod komen zijn onder meer: samenwerking en netwerken en de rol van de gemeente bij mogelijke knelpunten zoals de roep om meer vrijwilligers.

Informatie over de instanties die betrokken zijn bij dierenmishandeling- en verwaarlozing (bel 144 en red een dier) of hulp aan dieren bieden, zoals de dierenbescherming en –ambulance is te vinden op amstelveen.nl/dieren. De enquêteresultaten zijn op te vragen door een mail te sturen naar pena@amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie