Afbeelding
(Foto's: Joop Touw/ Amstelveens Nieuwsblad)

Houten ruimtedorp krijgt vorm

Activiteiten Huttendorp de Meent

AMSTELVEEN Het ruimtedorp dat tijdens Huttenbouw De Meent in elkaar wordt getimmerd, begint langzaam maar zeker vorm te krijgen, De timmerde en zagende kinderen zijn druk bezig met verdiepingen (worden getest door de organisatie!) en het eerste schilderwerk is begonnen.

De hele woensdag is het grijs met in de ochtend nog wat gemiezer ook. Geen gemiezer op het bouwterrein; daar hangt een vrolijke sfeer, tenzij je niet van kloppende hamers houdt. Gedurende de dag zijn er ook andere activiteiten voor de kinderen die het bouwen even zat zijn. Er wordt gevoetbald en touw getrokken. Na het touwtrekken laten een paar kinderen zich vrijwillig aan een boom vastbinden om eens te kijken hoe dat voelt.
Langs de hekken verschijnen continu ouders, opa’s, oma’s en anderen die een kijkje willen nemen. Door de coronamaatregelen mogen zij het terrein niet op en daar houden ze zich keurig aan. Door dezelfde maatregelen is er donderdag geen bonte avond. Wel mogen de oudere kinderen een nachtje in hun eigen ruimtehut slapen. Dan is de Hut van de Week al gekozen.
advertentie