Burgemeester Tjapko Poppens steekt de helpende hand toe bij een moeilijk klusje.
Burgemeester Tjapko Poppens steekt de helpende hand toe bij een moeilijk klusje. Joop Touw

Hutten worden hoger; het bezoek ook ...

Activiteiten Huttendorp de Meent

AMSTELVEEN Huttenbouw De Meent neemt op de tweede dag serieuze vormen aan. De hutten worden langzaam maar zeker groter, hoger en steviger. De schilderspullen om de boel nog mooier te maken, worden ook al volop gebruikt. En terwijl de 125 kinderen druk aan het werk zijn, komt er hoog bezoek het terrein op.

AARDSE BEZOEKER Het is de vraag hoe bouwsels aan het eind van de week er bij staan, want feitelijk zijn de kinderen een ruimtedorp aan het maken. Dat is namelijk het thema van deze keer. Tot dat moment komt een hoge aardse bezoeker langs: de burgemeester! De meeste kinderen zijn erg onder de indruk van zijn ambtsketen en trots laat hij weten dat zelfs de koning niet zo’n keten heeft. Geïnteresseerd maakt hij een rondje over het terrein. Hij spreekt wat kinderen aan, steekt een helpende hand toe en raakt in gesprek met een groepje jongens over de commerciële ruimtereis die dit weekeinde plaatvond (Richard Branson). Verder spreekt hij volop met de vele vrijwilligers.

SPEURTOCHT Zodra de burgemeester bij hun hut is langs geweest, gaan de kinderen weer snel aan de slag met hamers, spijkers en schildersspullen. Het is niet alleen bouwen; ‘s middags staat een speurtocht op het programma. De organisatie speurt ‘s morgens de lucht af op zoek naar dreigende regenbuien, maar het geluk lijkt aan hun zijde. Dat is in ieder geval een groot voordeel als ze daadwerkelijk in de ruimte zijn; daar regent het niet. Woensdag kan er naast het bouwen ook gevoetbald worden en er zijn leuke spelletjes te doen.


Joop Touw


Joop Touw


Joop Touw


Joop Touw


Joop Touw


Joop Touw

advertentie