Afbeelding
Politie.nl

Onderzoek naar melding antisemitisch incident bij zaalvoetbalwedstrijd

4 mei 2022 om 17:19 Overig

AMSTELVEEN De politie doet onderzoek naar een melding van een antisemitisch incident bij een zaalvoetbalwedstrijd in de Emergohal in Amstelveen. Het incident deed zich volgens de melding dinsdagavond voor rond de wedstrijd tussen de Joodse zaalvoetbalvereniging Maccabi en Ateletico uit Amsterdam Nieuw-West. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht en de uitkomsten worden besproken in de driehoek van de burgemeester, Openbaar Ministerie en politie. 

Volgens een bericht op de site van het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) liepen de spelers van Maccabi tijdens de wedstrijd van het veld, omdat de spelers van Atletico te veel aan het trekken en schoppen waren. Daarop werden de spelers van Maccabi volgens het CIDI antisemitisch uitgescholden en werden zij door de spelers van Atletico belaagd. Personeel van de Emergohal belde vervolgens de politie die met diverse wagens ter plaatse kwam. Terwijl de politie de vermoedelijke aanstichter van het incident oppakte, bracht een van zijn teamgenoten volgens het CIDi een Hitlergroet.

De gemeente Amstelveen laat vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek in een verklaring weten dat zij iedere vorm van discriminatie en antisemitisme afkeurt. ‘In Amstelveen is geen plaats voor dergelijke uitingen.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie