Afbeelding
Pixabay

Onbekenden bellen aan bij Joodse vrouw in Amstelveen en schelden haar uit

28 maart 2024 om 10:30 Overig

AMSTELVEEN Een Joodse vrouw in Amstelveen is erg geschrokken van onaangenaam huisbezoek dat ze woensdagmiddag kreeg.  Drie onbekende personen verschenen aan haar deur en scholden haar uit voor kindermoordenaar. Dat heeft het CIDI (Centrum voor Informatie en Documentatie Israël) bekendgemaakt op X (het voormalige Twitter). De vrouw denkt dat de onbekende figuren het op haar gemunt hadden omdat haar dochter in het Israëlisch leger dient, zo meldt NH Nieuws.

De drie onbekenden zeiden tegen de vrouw dat zij zich moest schamen en dat ze niet begrepen waarom ze nog in Nederland woont. ‘Dit ontstellende incident is een rechtstreeks gevolg van de heksenjacht waartoe op sociale media al langere tijd wordt opgeroepen: een Joodse moeder is inmiddels niet meer veilig in haar eigen huis,’ aldus het CIDI. ‘Waar stop dit?’ 

Volgens de organisatie worden op sociale media namen en adressen van Nederlandse joden die in Israël hebben gediend of familieleden hebben die dat doen, gedeeld. Dat zegt CIDI-directeur Naomi Mestrum tegen NH Nieuws

Volgens de Telegraaf zijn er in de omgeving van de betreffende woning in Amstelveen posters met beledigingen verspreid met naam- en adresgegevens van het gezin. 

Er is bij de politie aangifte gedaan van het incident. De politie is direct met een onderzoek gestart en de afdeling Districtsrecherche is bezig met opsporingswerkzaamheden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie