Nhung Dam in 'Nhung geeft zich bloot'.
Nhung Dam in 'Nhung geeft zich bloot'. Foto: Bart Grietens

Vrouwen staan centraal rondom Vrouwendag in Schouwburg Amstelveen

25 februari 2024 om 08:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Rondom Internationale Vrouwendag (8 maart) zijn in Schouwburg Amstelveen voorstellingen te zien waarin vrouwen centraal staan. Zo brengt Margje Wittermans een muzikaal eerbetoon aan verzetsheldin ‘Tante Truus’ en presenteren Kerkhof & Kerkhof een levendige avond over de overgang. Actrice Nhung Dam staat in de schouwburg met haar bejubelde programma ‘Nhung geeft zich bloot’.


De vorige voorstelling van Nhung Dam, ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’, kreeg veel lof. Op donderdag 7 maart staat de actrice in Schouwburg Amstelveen met opvolger ‘Nhung geeft zich bloot’. Actrice Nhung Dam wil laten zien dat je trots mag zijn op je afkomst en hoe verrijkend die is. Waar zij zich vroeger kon schamen voor haar hardcode Vietnamese opvoeding met de eetstokjes en karaoke-set, omarmt zij nu haar identiteit juist ook door die muziek te laten horen in haar voorstelling. ‘Je kunt niet alles worden wat je wilt. Je kunt wel alles zijn wat je bent.’ Erik van der Horst is haar tegenspeler op gitaar, toetsen en in de vocalen.

(Tekst gaat door onder de foto)


Margje Wittermans brengt een eerbetoon aan verzetsheldin Geertruida (Truus) Wijsmuller.  - Foto: Jelle Kuiper 

VERZETSHELDIN

In het kader van Internationale Vrouwendag brengt Margje Wittermans op vrijdag 8 maart in de kleine zaal een muzikaal eerbetoon aan verzetsheldin Geertruida (Truus) Wijsmuller (1896-1978). Begeleid door multi-instrumentalist Janos Koolen vertelt Margje Wittermans in ‘Waarom Truus’ het verhaal van deze onverschrokken vrouw die in de Tweede Wereldoorlog het leven van meer dan 10.000 Joodse kinderen redde. ‘Waarom Truus’ is een verhaal van moed en daadkracht dat iedereen volgens Wittermans moet horen.

(tekst gaat door onder de foto)


Manon (links) en Mieke Kerkhof tijdens hun voorstelling over de overgang. - Foto: Roel van der Aa

OVERGANG

In de grote zaal vindt op vrijdag 8 maart een levendige avond over de overgang plaats. Kerkhof & Kerkhof (Manon en Mieke) komen op Internationale Vrouwendag naar Amstelveen met hun populaire theatertour: ‘een Ladies Night over opvliegers, zweetnachten, gemberthee en spreekkamerhumor’. Het belooft een informatieve en cabareteske avond te worden. Er is bij deze voorstelling een schrijftolk aanwezig voor doven en slechthorenden. Wie hiervan gebruik wil maken, kan contact opnemen met quirine@schouwburgamstelveen.nl voor de mogelijkheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie