VVD-fractievoorzitter Jet Smit
VVD-fractievoorzitter Jet Smit Foto: archief

Fractievoorzitter VVD Amstelveen neemt afstand van haar tweet over ‘de moslims’

9 november 2023 om 13:35 Overig

AMSTELVEEN Fractievoorzitter Jet Smit van VVD Amstelveen heeft nadrukkelijk afstand genomen van een inmiddels verwijderde tweet die ze zondagochtend op X (voorheen Twitter) had geplaatst. Ook heeft ze hiervoor haar oprechte excuses aangeboden. Ze stelde in de tweet dat ‘de Palestijnen voor de moslims In Europa en Engeland een voorwendsel zijn. Ze willen gewoon de macht overnemen.’ Het bericht veroorzaakte ook in de lokale politiek veel ophef. Smit laat nu weten dat ze spijt heeft dat ze met haar te gehaast geplaatste bericht een grote groep mensen enorm heeft gekwetst. 

Het bericht van Smit was een reactie op een filmpje dat rondgaat op X waarin een jonge Duitse moslim stelt dat zodra moslims in de meerderheid zijn, ze volgens hem het land overnemen en de Duitse wetten vervangen door de sharia (islamitische wetgeving). 

WAARDELOZE POST

‘Jongstleden zondagochtend heb ik, gevoed door een emotie van grote zorg en in de haast, een waardeloze post de wereld ingestuurd waarmee ik een grote groep mensen onterecht heb geframed als dragers van een bepaald gedachtegoed en deze groep mensen daarmee enorm gekwetst. Het spijt mij vreselijk dat dit gebeurd is en ik wil dan ook hierbij aan allen die het betreft nogmaals daarvoor mijn oprechte excuses aanbieden. Tevens wil ik met een zo groot mogelijke nadruk stellen dat ik volledig met hoofd en hart afstand neem van deze post. Dit ben ik niet, zo sta ik niet in het leven. Het spijt mij oprecht,” aldus een spijtbetuiging van Jet Smit op de website van VVD Amstelveen.

AFSTAND VAN INHOUD

Het bestuur van de VVD laat op de website in een reactie weten dat het kennis heeft genomen van de verwijderde post van Jet Smit op X en ondubbelzinnig afstand van de inhoud neemt. ‘Deze post is niet namens de VVD gepost en wordt dan ook niet ondersteund door de VVD. Wij vinden het goed dat Jet Smit ook ondubbelzinnig afstand genomen heeft van deze post en dat zij daarbij haar excuses heeft aangeboden aan allen die door deze post zijn aangedaan en gekwetst,’ bestuursvoorzitter André van der Sterre. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie