Afbeelding
Pixabay

Amstelveen-Heemraad helpt minima bij regelingen zodat kinderen mee kunnen doen

23 september 2022 om 10:51 Voetbal

AMSTELVEEN Voetbalclub Amstelveen Heemraad en ING zet zich er samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor in dat meer kinderen kunnen voetballen. Vanaf dit seizoen beschikt de vereniging over een financieel contactpersoon die gezinnen gaat helpen met het aanvragen van de juiste (lokale) regelingen te vinden zodat meer kinderen kunnen voetballen. Wethouder Herbert Raat (Sport) is blij met de actie van Amstelveen Heemraad en hoopt dat meer verenigingen volgen.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen. Vaak zijn er genoeg regelingen om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Maar deze regelingen zijn soms onvoldoende bekend bij ouders en verenigingen.

“Ook op onze club merken we bij leden dat de contributie of voetbalkleding om wat voor reden dan ook soms niet betaald kan worden. Dat vinden we ontzettend jammer, want geldzorgen mogen niet de reden zijn waarom kinderen niet kunnen voetballen,” stelt Paul Groen, voorzitter van vv Amstelveen-Heemraad. “We zijn blij dat we met hulp van onze financieel contactpersoon daarbij kunnen helpen. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om de weg naar de regelingen te vinden, maar ook kan het lastig zijn om erover te praten. Geweldig dat wij nu ook een financieel contactpersoon hebben die gezinnen hierbij gaat helpen. Zo kunnen we samen met ING, KNVB en maatschappelijke partners zorgen dat kinderen kunnen voetballen, ook als er even niet genoeg geld is.”

“Er zijn landelijk en lokaal voldoende regelingen die mensen met een krappe beurs op weg kunnen helpen om bijvoorbeeld de contributie of kleding te betalen. Sommige gezinnen weten niet goed waar ze die hulp kunnen vinden,: vult Steffen van Iersel, sponsormanager ING, aan. “De financieel contactpersoon op de club kan hier gezinnen bij helpen. Dit kan een vrijwilliger zijn van de club of een ING-medewerker die de club en de ouders gaat helpen de weg te wijzen. Ons doel is dat er op zoveel mogelijk amateurclubs in Nederland een financieel contactpersoon beschikbaar komt om gezinnen te helpen en het onderwerp geldzorgen binnen de club bespreekbaar te maken. Geweldig dat vv Amstelveen Heemraad nu ook meedoet aan het programma Niemand buitenspel door geldzorgen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie