Afbeelding
Hans van Beek

Amstelveen Heemraad wint van JOS Watergraafsmeer

7 maart 2022 om 14:35 Voetbal

AMSTELVEEN In de twaalfde competitiewedstrijd van het seizoen speelden Amstelveen en JOS Watergraafsmeer een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was JOS de bovenliggende partij, maar verzuimde te scoren. De tweede helft was de omgekeerde wereld: Amstelveen overklaste, bij vlagen, JOS Watergraafsmeer. Zakaria Madrane zette Amstelveen op een 1-0 voorsprong door feilloos een strafschop binnen te schieten. Robert Lesmeister besliste de wedstrijd door Patryk Gajda met een perfecte lob te verschalken.

JOS Watergraafsmeer had de wedstrijd snel onder controle. De bal ging soepel rond, de vrije man werd gevonden en Amstelveen oogde nerveus en slordig. Na zeven minuten kreeg Bart Meijer de kans voor de openingsgoal. Hij profiteerde van een te zachte terugspeelbal en kwam alleen voor Giovanni Santangelo. Deze bleef rustig en hield, met een goede redding, zijn ploeg op de been. JOS kreeg veel kansen, maar door onzorgvuldigheid en een goed keepende Santangelo bleven goals uit. Aan de andere kant was Amstelveen onmachtig om überhaupt kansen te creëren, laat staan te scoren.

Met 0-0 ging de rust in. Na rust was het een heel andere wedstrijd. Bij Amstelveen was de ploeg wat omgegooid en daardoor kwam het automatisme terug en vonden de spelers van Amstelveen elkaar veel beter. Na drie minuten had de 1-0 op het scorebord moeten komen toen de naar voren geschoven Jaïr Cruden de binnenkant van de paal raakte en de bal voor de goals langs naast ging. Vier minuten later slalomde Cruden door de verdediging van JOS en hij werd onderuit gehaald in de 16. Scheidsrechter Niels Bos wees naar de stip en Zakaria Madrane verzilverde de strafschop. Amstelveen stond op een 1-0 voorsprong.

Daarna was het Amstelveen dat de klok sloeg. Mourad Aitja had zijn vizier niet op scherp, want anders was het verschil al gemaakt. Dat gebeurde in de 68e minuut. Robert Lesmeister controleerde de bal, zag Patryk Gajda wat verder van zijn goal staan en scoorde met een lob. De laatste 20 minuten bleef Amstelveen de wedstrijd beheersen en stuurde JOS Watergraafsmeer met lege handen naar huis.

Volgende week gaat Amstelveen op bezoek bij De Dijk, dat met 4-1 wist te winnen van Pancratius, maar waar één wissel te veel nog wat nasleep zal krijgen. JOS Watergraafsmeer krijgt, in een sportpark derby, laagvlieger De Meer op visite.

Tekst: Helmar Vercasman