Afbeelding
Hans van Beek

Amstelveen Heemraad geeft overwinning uit handen

1 november 2021 om 12:01 Voetbal

AMSTELVEEN In een zeer vermakelijke Amstelveense derby tegen Roda’23 heeft Amstelveen zaterdag de overwinning in blessuretijd weggegeven. Na 10 minuten kwam Amstelveen op een 0-1 voorsprong door Mourad Aitja, maar vlak voor rust was het Jesper Hottentot die Roda op gelijke hoogte bracht. Na rust werd er gestreden om elke meter en schoot Zakaria Madrane een kwartier voor tijd Amstelveen op een 1-2 voorsprong. Daarna ging Roda ’23 op zoek naar de gelijkmaker en die kwam ver in blessuretijd. Uit een corner van Tim Steij was het overvol in de 16 van Amstelveen, waar zelfs keeper Daan Stevens mee naar voren kwam. Invaller Laurens Coenradi bracht Roda ’23 in extase en Amstelveen kon zijn wonden likken. Met de 2-2 was Roda ’23 erg tevreden en verspeelde Amstelveen weer onnodig punten.

DERBY Derby’s zijn altijd speciaal. De wedstrijden tegen Roda’23 zijn altijd een spektakelstuk. Zoals vorig jaar, toen Amstelveen in de laatste wedstrijd van het seizoen met 8-0 won, maar ook alle wedstrijden daarvoor. Vandaag waren de omstandigheden erg vochtig door de vele regen die naar beneden kwam en maakte het kunstgras bij Roda’23 snel.

Amstelveen kwam goed uit de startblokken toen Toby Correia al in de tweede minuut de ploeg op een voorsprong kon zetten. Zijn inzet ging over. Na 10 minuten toch de voorsprong voor Amstelveen. Michael Coster lanceerde Mourad Aitja. Die bleef koelbloedig en klopte Daan Stevens. Er werd nog wel geprotesteerd vanwege buitenspel van Aitja, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en keurde de goal goed. Roda’23 ging op jacht naar de gelijkmaker en vond die bijna toen Justin Groenen Giovanni Santangelo klopte met een lob, maar de lat stond de 1-1 in de weg.

GELIJKMAKER Vlak voor rust werd Roda ’23 gevaarlijker toen Groenen het van afstand probeerde, maar Santangelo stond op de juiste plek. Kort daarna viel toch de gelijkmaker. Tim Steij stak het veld over, bereikte de achterlijn en vond daar de inkomende Jesper Hottentot. Via de klus rolde de bal binnen. Met deze 1-1 stand ging de rust in.

VOORSPRONG Na rust was het wat onrustig en Amstelveen was wat nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong. Ruim een kwartier voor tijd gebeurde dat ook via een mooie aanval, waarbij de bal door het midden werd overgetikt en Zakaria Madrane oog in oog kwam te staan met Daan Stevens en adequaat afrondde.

DRUK ZETTEN Roda’23 nam het heft in handen en begon druk te zetten op de verdediging van Amstelveen. Die bleef lang overeind, maar moest toch zwichten voor de druk. In blessuretijd was het eerst Giovanni Santangelo die een aantal keren de gelijkmaker wist te voorkomen, maar uiteindelijk moest buigen. Tim Steij, de gevaarlijkste man van Roda’23, slingerde een corner in de 16 van Amstelveen en bij de eerste paal was het Laurens Coenradi die bij de eerste paal kon binnenkoppen. Daarna waren er nog wat hachelijke momenten aan beide kanten maar de stand bleef zoals die was: 2-2.

Door het resultaat blijven beide ploegen in de onderste regionen van de 3e klasse B. Zaterdag speelt Amstelveen Heemraad thuis tegen EVC en gaat Roda’23 bij de Meer op jacht naar zijn tweede overwinning van het seizoen.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek