Het team van De Triangel.
Het team van De Triangel. Aangeleverd

Team Triangel gaat naar NK Schoolschaaktoernooi 2022 in Gouda

6 april 2022 om 13:45 Overig

AMSTELVEEN Zondag 3 april werd de finale gehouden van het SGA Schoolschaaktoernooi voor basisschoolleerlingen. Uit Amstelveen hadden twee scholen zich geplaatst: BS Rembrandt en de Triangel. De halve finale op 27 maart was gewonnen door BS Rembrandt. De Amstelveense schakers speelden slechts één keer gelijk en wonnen de andere partijen. De Triangel eindigde op plaats 2 en was ook door. Het team van de Kwikstaart kwam niet verder dan plaats 15.

Tijdens de finale op 3 april werd de finale spannend gemaakt door de Triangel, die in ronde 5 twee spelers op het verkeerde bord liet spelen. Hierdoor werd de gewonnen wedstrijd van 3-1 omgezet in een gelijkspel 2-2 en begonnen zij de laatste partij tegen hun concurrent Oscar Carré niet met twee punten voorsprong, maar slechts  met 1 matchpunt.
Oscar Carré liet er geen gras over groeien en maakte snel het verschil op de borden drie en vier. Vervolgens speelde de eerste bordspeler remise en was het Kampioenschap bereikt. De Triangel werd tweede en mag meedoen aan het NK Schoolschaaktoernooi in Gouda op 11 en 18 juni. Het lukte de jongens van BS Rembrandt dit keer niet om zich te kwalificeren. De Triangel is de enige Amstelveense school die naar het NK gaat.