Afbeelding
©thanasak - stock.adobe.com

Sportdebat op 7 maart in P60: ‘Sport is een eerste levensbehoefte’

7 februari 2022 om 13:30 Overig

AMSTELVEEN In P60, Stadsplein 100a, wordt maandag 7 maart het sportdebat ‘Sport is een eerste levensbehoefte’ gehouden. Inwoners van Amstelveen hebben behoefte aan sport en bewegen: samen, op de vereniging of bij de sportschool. Volgens AmstelveenSport heeft de coronacrisis dat wel bewezen. Ze hebben behoefte aan passende in- en outdoor-accommodaties en voldoende openbare ruimte om te bewegen. Nog nooit werd de waarde van een vitale sport- en beweegsector zo duidelijk. 

De inzet op sport en bewegen levert ook geld op. Iedere euro die wordt geïnvesteerd in sport en bewegen levert 2,5 euro op, meldt AmstelveenSport. ‘Sport en bewegen is geen kostenpost, maar een investering in een sterke maatschappij.’

De gemeenteraadsverkiezing op 16 maart is ook voor de sport een belangrijk moment, want de keuzes van het nieuwe gemeentebestuur hebben invloed op het lokale sport- en beweegaanbod. De gemeente bepaalt immers of er een nieuw veld komt en of er een nieuwe kantine kan worden gebouwd.

SPORTDEBAT Door het organiseren van het sportdebat op 7 maart wil AmstelveenSport sport onder de aandacht brengen bij het nieuwe gemeentebestuur. Eén week voor de verkiezingen worden de woordvoerders sport van de twaalf deelnemende politieke partijen aan de Amstelveense gemeenteraadsverkiezing aan de hand van stellingen uitgedaagd, onder leiding van gespreksleider Mathijs Groenewoud (RTVA).

PROGRAMMA Het debat duurt van 19.00 tot 20.30 uur. De ontvangst is vanaf 18.30 uur. Het debat wordt live uitgezonden via RTV Amstelveen.

AANMELDEN OF STELLING INSTUREN Mensen die sport en bewegen ook belangrijk vinden kunnen een stelling insturen of het debat bijwonen. Het insturen van een stelling en aanmelden is mogelijk via www.amstelveensport.nl/sportdebat. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan tot en met woensdag 16 februari.
Mail voor meer informatie naar Joris van Soerlandj.vansoerland@amstelveensport.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie