De conditielessen worden onder meer gegeven in sporthal De Meerkamp.
De conditielessen worden onder meer gegeven in sporthal De Meerkamp. AmstelveenSport

Amstelveen Sport start nieuw seizoen GALM 55+ conditielessen

5 oktober 2020 om 14:38 Atletiek

AMSTELVEEN Het is vanaf 19 oktober weer mogelijk om in te stromen bij de GALM-conditielessen voor 55 plussers. De GALM-lessen volgen op de 55+ fit-test van zaterdag 17 oktober. Ook zonder deelname aan de fit-test, kan begonnen worden met de GALM-conditielessen.

GALM staat voor Groninger Actief Leven Model en is een initiatief van de werkgroep Bewegingswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en de Landelijke Stichting MBVO. AmstelveenSport biedt in samenwerking met Weber Sports de GALM-conditielessen aan. Tijdens de lessen worden veel afwisselende oefeningen gedaan. “Bewegen is goed voor de gezondheid, conditie en fitheidsgevoel,” zegt Michael Weber (Weber Sports) projectuitvoerder van GALM. “De oefeningen worden aangepast aan het conditieniveau van de deelnemer, iedereen kan dus alle oefeningen meedoen. Daarbij zie ik dat de lessen ook een prima plek zijn om nieuwe vrienden te maken”.

ENTHOUSIAST De deelnemers zijn stuk voor stuk enthousiast over de lessen. “De wekelijkse GALM-lessen zijn erg afwisselend en gezellig. Er is voor ieder wat wils zonder de sportiviteit uit het oog te verliezen”, zegt Eddy (59). Paula(80) doet al 17 jaar mee. “Twee keer per week GALM-gym. Je blijft fit en ik heb nieuwe vriendinnen gevonden op gym.” Kees (66) vindt dat GALM werk. “Ik heb minder pijn en minder medicijnen nodig”, zegt hij vol trots.

LESSEN De GALM-lessen zijn voor iedereen. Tijdens het introductieprogramma van twaalf weken worden verschillende sporten beoefend om de conditie, lenigheid, kracht en snelheid te verbeteren. Plezier in het sporten staat voorop. Na het introductieprogramma krijgt de deelnemer een bewegingsadvies. Er kan dan gekozen worden voor doorgaan met het vervolgprogramma van twintig weken. Daarna kan de deelnemer blijven sporten bij de GALM-groepen of een andere sport naar keuze zoeken. Alle lessen worden verzorgd door een speciaal opgeleide bewegingsdocent. De lessen worden gegeven in Sporthal De Meerkamp of gymlokaal de Landtong 12 in Amstelveen.

CORONA PROOF De GALM 55+ conditielessen zijn volledig aangepast naar de richtlijnen voor coronapreventie. Er wordt 1,5 meter afstand gehouden en er is een protocol om veilig samen te sporten.

KOSTEN Deelname aan de fit-test kost 5 euro. Een kennismakingsles is gratis. Het introductieprogramma kost 57 euro voor twaalf lessen, dat is 4,75 euro per les.

Aanmelden voor de fit-test of een GALM kennismakingsles kan per e-mail of telefonisch bij Michael Weber, info@webersports.net, 06-46087776.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie