Afbeelding
Sportbedrijf Amstelveen

Fittest voor 55-plussers

21 oktober 2018 om 10:00 lokaal

AMSTELVEEN Sportbedrijf Amstelveen en de gemeente bieden samen met Weber Sports op zaterdag 3 november in sporthal De Meerkamp een fitheidstest voor 55-plussers aan. De uitgebreide fitheidstest wordt gedaan onder medisch toezicht. Na de test kunnen deelnemers besluiten of ze mee willen doen aan het sportstimuleringsproject GALM of om een andere beweegvorm op te pakken. Uit onderzoek blijkt dat het op peil houden van fitheid en gezondheid belangrijk is voor de kwaliteit van leven.

GALM (Het Groninger Actief Leven Model) bestaat sinds 2002. Inmiddels doen in Amstelveen 400 inwoners mee aan de conditielessen. "Het is goed voor de gezondheid, conditie en fitheidsgevoel," zegt Michael Weber (Weber Sports) projectuitvoerder van GALM. Met dit project willen de gemeente, Sportbedrijf Amstelveen en Weber Sports de 55 plusser aan het sporten krijgen en houden. De deelnemers van de afgelopen jaren zijn enthousiast over de lessen. Het is volgens hen niet alleen een mooie gelegenheid om te gaan bewegen, maar ook een prima plek om mensen te ontmoeten.

"De wekelijkse gymles is een aansporing om iets aan beweging te doen. De lessen zijn erg afwisselend. Ik ga er met veel plezier naar toe," zegt Alie (82). Mitch (56) die sinds 1 jaar bezig is met de conditielessen is erg tevreden met de lessen en met zijn teamgenoten. "Er wordt goed gesport en veel gelachen." Voor veel deelnemers is het sociale aspect net zo belangrijk als het gezondheidsaspect. "Na 15 jaar voelt het als een familie," zegt Anne-Marie (70) een deelneemster van het eerste uur. Flip (65) geeft aan sinds hij de lessen volgt minder pijn te hebben, minder medicijnen te gebruiken, minder gewicht te hebben en meer conditie.

De GALM-lessen zijn voor iedereen geschikt, het niveau wordt aan de deelnemer aangepast. Gedurende 10 weken kunnen deelnemers meedoen aan allerlei sportieve activiteiten in het introductieprogramma en vervolgens kunnen ze nog 20 weken sporten in het vervolgprogramma. De sportlessen vinden plaats in Sporthal De Meerkamp en gymlokaal de Landtong 12 in de ochtend, middag en avond. De kosten worden volgens de initiatiefnemers laag gehouden. Deelnemers betalen omgerekend 4,25 euro per les en 5 euro voor de fittest;

Tijdens het introductieprogramma worden verschillende sporten beoefend om de conditie, lenigheid, kracht en snelheid te verbeteren. Het beleven van plezier in de sport staat voorop. Na het introductieprogramma krijgen deelnemers een bewegingsadvies. Daarna kunnen zij doorgaan met het vervolgprogramma van 20 weken. Vervolgens kunnen ze in clubverband of in de groep verder blijven sporten.

55-plussers kunnen zich per e-mail of telefonisch opgeven voor de GALM Fittest via info@webersports.net, 020-3792523 of 06-4608.7776. Verzocht wordt om bij aanmelding naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon, e-mailadres en de gewenste testtijd (ieder kwartier tussen 09.30 en 12.00 uur) door te geven. Meer info:http://www.webersports.net

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie