Paul Bremmer neemt de zaak van Ron Schiedon over.
Paul Bremmer neemt de zaak van Ron Schiedon over. Naomi Heidinga
ZAKELIJK

Ron Schiedon draagt zaak over

8 februari 2023 om 12:00 Zakelijk

AMSTELVEEN Schiedon Orthopedisch Schoentechniek is overgenomen door Paul Bremmer. Deze jonge ondernemer (25 jaar) neemt het stokje over van Ron Schiedon. “Ik heb vijftig jaar in de zaak gewerkt, waarvan 30 jaar aan het hoofd van de onderneming,” aldus Schiedon. “Ik nam het bedrijf over van mijn vader; Paul staat straks op mijn schouders. Hij kan het bedrijf koninklijk maken.”

Het familiebedrijf Schiedon bestaat inmiddels 70 jaar. Schiedon bouwde het bedrijf van zijn vader verder uit. “Paul gaat zich met name op de orthopedische techniek richten. Hij stopt met de winkel. Daarom houden we tot eind maart een leegverkoop: de schoenen uit de winkel verkopen we met korting,” vertelt Schiedon. Hoewel de zaak per 1 januari van dit jaar overging, is Schiedon nog tot en met 31 maart in de winkel te vinden. Dit om de overdracht soepel te laten verlopen. “Mijn kinderen hebben geen interesse in het overnemen van de zaak. Geen probleem, ze moeten doen wat ze leuk vinden. Maar het is wel fijn om het bedrijf over te kunnen dragen aan een ander. Ik was 23 jaar oud toen ik het overnam van mijn vader.”

‘DIT IS MIJN PASSIE’

Enerzijds vindt Schiedon het jammer dat hij stopt. “Sommige klanten komen hier al langer dan dat ik hier werk. Het zal verdrietig zijn om hen te moeten missen. Maar wat betreft het werk is het goed zo. Ik word 67 jaar en behaal daarmee de pensioengerechtigde leeftijd. Ik merk dat het werk fysiek wat zwaarder wordt, er is toch wat slijtage opgetreden. Daarnaast word ik als ondernemer met steeds meer regelgeving en bureaucratie geconfronteerd. Dat maakt het werk niet leuker of makkelijker. Het leveren van kwaliteitsoplossingen om mensen verder te helpen, daar draait het me om. Met alle regels waar je aan moet voldoen en al het papierwerk dat erbij komt kijken, lijkt dat soms meer een bijzaak. Voor het aanmeten van een paar orthopedische schoenen en om deze uiteindelijk te kunnen maken, moet ik 22 formulieren invullen. Toch heb ik elke dag genoten: dit is mijn passie.”

KENNIS EN ERVARING

Schiedon blijft zijn kennis en ervaring inzetten binnen de branchevereniging. Helemaal afscheid van het vak neemt hij niet. “Maar eerst wil ik het een jaar rustig aan doen. Om daarna te de balans op te kunnen maken van waar ik sta.” Zijn pensionering betekent dat hij meer tijd heeft voor zijn vrouw en familie. “Het elfde kleinkind is op komst.”

DROOM

Paul Bremmer heeft al negen jaar de droom om zijn eigen onderneming te starten. “Via mijn netwerk kwam ik in contact met Ron. We waren het snel eens. Ik ben heel blij met deze overname. Ik werk nu negen jaar in deze branche. De liefde voor het ondernemen en schoenen heb ik van huis uit mee gekregen: mijn ouders hebben een eigen schoenenzaak. Ron heeft hier een mooie zaak opgebouwd, met veel vaste klanten. Het is fijn dat ik die kan overnemen. Ik kom oorspronkelijk niet uit deze regio, maar heb in de afgelopen jaren hier genoeg ervaring opgedaan. Ik heb er zin in!”

AFSCHEID

Schiedon neemt in maart afscheid van het personeel. Voor klanten heeft hij geen groots afscheid gepland, maar tot en met eind maart is hij in de winkel te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie