Ineke met haar hond Gioya
Ineke met haar hond Gioya Naomi Heidinga
ZAKELIJK

Fris en fruitige honden bij Dogbeautybar

25 januari 2023 om 08:00 Zakelijk

AMSTELVEEN Met de opening van haar eigen hondentrimsalon, Dogbeautybar, kwam een droom uit. Daarom werd tijdens de opening op 8 januari groots uitgepakt, met een zanger, een kok en ballonnen. Eigenaresse Ineke Reyersen van Buuren: “Iedereen is welkom. Dit is mijn passie, ik zorg met liefde voor jouw hond!”

STAP WAGEN

“Ik heb altijd honden gehad,” vertelt Ineke. “Ook ben ik al jaren ondernemer. Hiervoor verkocht ik tweedehands designkleding. Ik wilde al een aantal jaar een hondentrimsalon openen, maar durfde de stap eerder niet te wagen. Was ik niet te oud voor een dergelijke stap? Tijdens de coronacrisis had ik het moeilijk als ondernemer. Toen heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb een opleiding gevolgd en stage gelopen bij twee hondentrimsalons. Dat beviel goed en ik wilde graag mijn eigen salon openen. In de Prunuslaan kwam een pand vrij. Eerder zat hier een dierenarts. Bij de bezichtiging zag ik de inrichting al voor me. Het is gelukt om het pand naar mijn wensen in te richten. Kleur vind ik belangrijk en mijn logo, dat ik speciaal heb laten ontwerpen, komt overal terug.”

GEMAK

 Ineke vindt het belangrijk dat zowel hond als baasje zich op hun gemak voelen. “Met de eigenaar drink ik gezellig een kopje koffie, waarbij we de wensen bespreken. De honden stel ik gerust met speeltjes en snoepjes. Wanneer ik spanning merk bij de hond, doe ik het even rustig aan. Door de aanwezigheid van mijn eigen hond vinden honden het vaak leuk om hier te komen.” 

VACHTVERZORGING

Een goede vachtverzorging is heel belangrijk. “Het is geen luxe, maar een noodzaak. De vacht heeft een belangrijke functie en moet goed verzorgd worden. Wanneer de ondervacht gaat klitten, is dit niet alleen vervelend voor de hond, maar het kan ook tot huidproblemen leiden.” 

TARIEVEN

Ze hanteert verschillende tarieven voor een behandeling, afhankelijk van de grootte van de hond, de conditie van de vacht en het gedrag. “Ik streef ernaar de prijzen alleszins redelijk te houden. Iedereen moet zich hier welkom voelen!” Ze geeft puppy’s de gelegenheid om te wennen aan het bezoek aan de trimsalon, met een speciale ‘wen-behandeling’. 

HONDENSPEELTJES

In haar salon zijn diverse producten voor honden verkrijgbaar, zoals speeltjes en voerbakken. “Ik verkoop producten van Chewy Vuiton.” Ook heeft ze hondenparfum in het assortiment. Voor lezers van het Amstelveens Nieuwsblad is er een speciale aanbieding: in de maand februari krijgen zij 50% korting op alle behandelingen in de salon. 

Voor meer informatie: https://dogbeautybar.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie