De gemeente verleent in 2023 ook subsidie voor vloerisolatie.
De gemeente verleent in 2023 ook subsidie voor vloerisolatie. Gemeente Amstelveen

Amstelveen voert ook subsidie in voor bodem- en vloerisolatie

17 december 2022 om 08:00 Wonen

AMSTELVEEN Het college van B en W heeft ingestemd met de subsidieregeling Energiebesparing voor 2023. Vanaf 1 januari wordt de regeling uitgebreid met subsidie voor bodem- en vloerisolatie. De huidige subsidieregeling geldt voor verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen. Dit jaar is er tot nu toe door meer dan 350 inwoners gebruikgemaakt van de regeling waarbij een deel van de kosten wordt vergoed.

“We zien dat door de gestegen energieprijzen steeds meer huiseigenaren en huurders energie willen besparen. Daarom is goed om te weten dat onze subsidie een aanvulling is op de landelijke subsidieregeling voor het isoleren van de woning en voor een aantal technische voorzieningen. Dat maakt het nog aantrekkelijker om energie te duurzame maatregelen te nemen,” aldus wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid).

De subsidie Energiebesparing is bestemd voor huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). De subsidieaanvraag dienen aanvragers na uitvoer van de werkzaamheden in waarna de beoordeling direct plaatsvindt.

Voor 2023 is een subsidiebedrag van in totaal 240.000 euro beschikbaar. Indien gelijktijdig met buren subsidie voor dakisolatie wordt aangevraagd, kan het subsidiebedrag verhoogd worden met 5 procent. 

Binnen de regeling voor 2023 is subsidie beschikbaar voor:

Het isoleren van:  

- het dak of muren door isolerende voorzetwanden;

- de woning met HR++ (voor woningen t/m bouwjaar ’45) of triple glas;

- bodem en vloer.

Balansventilatie met warmteterugwinning.

Duurzaam verwarmen en koelen met:

- (hybride) warmtepompsysteem;

- zonneboilersysteem;

- douchewarmteterugwinning;

- lagetemperatuurvloerverwarming;

- warmtepompboiler;

- lagetemperatuurverwarmingconvectoren en -radiatoren.

Overige maatregelen, zoals:

- subsidie voor koken op inductie, PVT­ zonnepanelen (voor de opwek van warmte en stroom) en een huisaccu voor de opslag van zelfopgewekte elektriciteit.

MONUMENT Eigenaren die in een monument wonen, kunnen een aanvullende subsidie van de gemeente krijgen voor het verduurzamen van de woning. Deze aanvulling is wenselijk omdat het verduurzamen van een monument over het algemeen meer aandacht en geld vraagt.   

De complete regeling en voorwaarden voor 2023 zijn vanaf 1 januari 2023 te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaamheid. Naast deze financiële ondersteuning organiseert de gemeente volgend jaar verschillende collectieve inkoopacties die aansluiten bij de verschillende subsidies. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie