Er kan onder meert subsidie aangevraagd worden voor dakisolatie.
Er kan onder meert subsidie aangevraagd worden voor dakisolatie. Gemeente Amstelveen

Amstelveen stelt extra subsidie beschikbaar voor energiebesparing

8 september 2022 om 13:30 Wonen

AMSTELVEEN De subsidie Energiebesparing is dit jaar door veel inwoners aangevraagd waardoor het plafond bijna is bereikt. Om inwoners blijvend te ondersteunen bij het verduurzamen van de woning heeft het college van B en W ingestemd met het verhogen van subsidieplafond met een bedrag van 200.000. In totaal gaat het daarmee om een subsidiebedrag van 420.000 euro voor heel 2022. Er kan dit jaar tot 12 december subsidie worden aangevraagd bij de uitvoer van verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen.

“Duurzaamheid is door de gestegen energieprijzen nog nooit zo actueel geweest,” stelt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid). “We horen van steeds meer huiseigenaren, huurders en VvE’s dat ze energie willen besparen. Gemeente Amstelveen wil met de subsidie Energiebesparing zoveel mogelijk inwoners blijven ondersteunen. Zo worden de woningen in Amstelveen energiezuiniger en de maatregelen dragen bij aan meer wooncomfort.”

De subsidies zijn gericht op huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Er zijn bijvoorbeeld subsidies voor het (deels) aardgasvrij maken van een bestaande woning of wooncomplex. Maar ook voor: dakisolatie en isolatie door een voorzetwand, het  isoleren van uw woning met HR++ (voor woningen t/m bouwjaar ’45) of triple glas, balansventilatie met warmteterugwinning.

Ook kan subsidie aangevraagd worden voor duurzaam verwarmen en koelen met een warmtepompsysteem, zonneboilersysteem, douchewarmteterugwinning, lagetemperatuur-vloerverwarming, een aardgasvrije tapwaterinstallatie en lagetemperatuur-verwarmingconvectoren.

Dat geldt ook voor overige maatregelen, zoals subsidie voor koken op inductie, PVT­-zonnepanelen (voor de opwek van warmte en stroom) en een huisaccu voor de opslag van zelfopgewekte elektriciteit.

De complete regeling en voorwaarden zijn te vinden op amstelveen.nl/duurzaam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie