De Nederlands kampioenen Benthe (links) en Jill.
De Nederlands kampioenen Benthe (links) en Jill. Wouter Essink

Goud voor Amstelveense Benthe en Jill op NK Beachvolleybal onder 17

22 juli 2022 om 09:45 Volleybal

AMSTELVEEN In het weekend van 9 en 10 juli werden in Utrecht de Nederlands kampioenschappen beachvolleybal gehouden. Benthe Essink (uit Amstelveen) en Jill de Groot (Edam) zijn daar in de categorie Meisjes onder 17 Nederlands kampioen geworden. Een knappe prestatie want Benthe is 15 en Jill pas 14.
Benthe begon al als klein meisje met volleybal bij de club van haar moeder en oma, vv Ouderkerk. Al vrij snel ging zij in Haarlem volleyballen en aankomend seizoen gaat ze bij US in Amsterdam spelen.
Als het indoor seizoen voorbij is, pakt Benthe het beachvolleyballen weer op en doet zij regelmatig mee met toernooien. Beachvolleybal heeft zij met de paplepel ingegoten gekregen want haar familie was daar ook succesvol in. Haar oma richtte vorig jaar een beachvolleybalvereniging op in Ouderkerk: de Amstel beach club.
Sinds vorig jaar gaat Benthe voor beachtrainingen naar Werkendam om te trainen onder leiding van Debora Kadijk. Al deze trainingen hebben hun vruchten afgeworpen want Benthe is nu samen met haar beachmaatje Jill de Groot, die ook in Werkendam traint Nederlands kampioen onder 17 geworden. Jill werd vorig jaar samen met haar toenmalige maatje Roos Grooters Nederlands kampioen onder 15.
Jill en Benthe wisten dat ze in Utrecht kans maakten op een goede klassering maar winst in de finale tegen de gedoodverfde kanshebbers Floor Hogenhout en Floortje van Losser leek te hoog gegrepen. Na een super spannende driesetter wisten Jill en Benthe echter de gouden medaille te veroveren waardoor Floor en Floortje genoegen moesten nemen met het zilver. De bronzen plak was voor Tess Spaansen en Trijntje Verbeek.


De dames met hun medailles op het erepodium. Foto: Wouter Essink

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie