Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Felicitaties voor Amstelveense medaillewinnaars Tokyo 2020

22 september 2021 om 10:00 Mensen

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Sport Rob Ellermeijer ontvingen dinsdag de Amstelveense sporters op het raadhuis om hen persoonlijk te feliciteren met de medailles die zij op de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio hebben gewonnen. Ook familieleden van de sporters en Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van Sportbedrijf Amstelveen, waren hierbij aanwezig.

De sporters hebben allen een relatie met Amstelveen; ze wonen er of zijn er geboren en opgegroeid. De burgemeester en wethouder feliciteerden de sporters namens alle Amstelveners en zeiden trots te zijn op hun fantastische prestaties.

“Een bron van inspiratie en een voorbeeld voor jong en oud om ook te gaan sporten.”

Er waren felicitaties voor de volgende medaillewinnaars: Hockeyster Felice Albers, zij won goud in Tokio met de Nederlandse hockeydames. Dat geldt ook voor de coach van het Nederlands dameshockeyteam: Alyson Annan. Bij de Paralympische Spelen was er goud voor Patrick Bos, baanwielrenner met Tristan Bangma, en voor wielrenner Daniel Gebru. Speerwerpster Noëlle Roorda bracht een zilveren medaille mee naar huis van de Paralympische Spelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie