Het noordelijke deel van de Amsterdamseweg.
Het noordelijke deel van de Amsterdamseweg. Foto: René de Leeuw

Onderzoek naar herinrichting noordelijke deel Amsterdamseweg hervat

9 november 2022 om 14:37 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente heeft het onderzoek naar mogelijkheden voor herinrichting van het noordelijk deel van de Amsterdamseweg afgelopen maand hervat. In het eerste kwartaal van 2023 moet er een voorstel voor besluitvorming op tafel liggen. Dat meldt het college van B en W in antwoord op vragen van D66 en BBA. Die hadden bij het college om opheldering geraagd over de stand van zaken rond een veiligere en groenere inrichting van het noordelijk deel van de Amsterdamseweg. 

In november 2018 had de gemeenteraad door het aannemen van een motie het college verzocht om hier onderzoek naar te doen. Tot op heden is daar echter nog geen gevolg aan gegeven. Het gaat om het deel van weg vanaf de rotonde Keizer Karelweg/Amsterdamseweg tot aan de gemeentegrens van Amstelveen nabij de Kalfjeslaan. In de motie werd een onderzoek gevraagd naar mogelijkheden om dit wegdeel qua verkeersveiligheid en groene uitstraling aan te passen aan de inrichting van de Keizer Karelweg tot het Stadshart.

VERTRAGING Het college geeft in antwoord op de vragen van BBA en D66 uitleg over de opgelopen vertraging. ‘In de oriënterende fase van het project bleek dat de omgevingsfactoren op dit deel van de Amsterdamseweg dermate complex waren dat een quick scan (snelle inventarisatie) geen betrouwbare antwoorden op zou leveren. Het projectteam is daarna met een variantenstudie en een haalbaarheidsonderzoek gestart die meer tijd en inzet vragen dan een quick scan.’ 

CAPACITEITSPROBLEEM Een bijkomend probleem vormde daarbij het vertrek van de projectmanager, waardoor een capaciteitsprobleem ontstond. Het onderzoek is de afgelopen maand ambtelijk opnieuw opgepakt. ‘We verwachten het eerste kwartaal van 2023 met een voorstel voor besluitvorming te komen. Er worden momenteel op basis van reeds uitgevoerd onderzoek twee varianten inclusief kostenramingen uitgewerkt en een afwegingsnotitie opgesteld,’ aldus B en W.

Het college laat ook weten het met BBA en D66 eens te zijn dat Amstelveen een groene en veilige entree via de Amsterdamseweg behoort te krijgen en dat de huidige staat van dit deel van de Amsterdamseweg niet voldoet aan het kwaliteitsbeeld waar Amstelveen voor wil staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie