Anouck Vrancken Peters heeft zich knap gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi.
Anouck Vrancken Peters heeft zich knap gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi. Aangeleverd KNLTB

Amstelveen Women’s Open van start bij NTC de Kegel Amstelveen

6 juli 2022 om 11:06 Tennis

AMSTELVEEN Met maar liefst vijf speelsters uit de top 200 van de wereld is maandag bij Nederlands Tenniscentrum (NTC) de Kegel de tweede editie van de Amstelveen Women’s Open van start gegaan. Het totaal prijzengeld bedraagt 60.000 dollar, maar de speelsters doen vooral mee omdat er veel punten voor de wereldranglijst te verdienen zijn. 

Het toernooi heeft duidelijk een internationaal karakter. De 32 speelsters in het hoofdtoernooi komen uit twintig verschillende landen.
De organisatie is in handen van de nationale tennisbond KNLTB en NTC Amstelveen faciliteert het event. Frans Poel, manager NTC Amstelveen kijkt uit naar deze week. “Natuurlijk vinden er jaarlijks meerdere evenementen op ons centrum plaats. Van NK’s tot aan grote activiteiten en toernooien van Tennisvereniging De Kegel, maar deze week is wel heel bijzonder. Wij werken goed samen met de KNLTB om het de speelsters en de bezoekers naar de zin te maken.”

Voor de tennissters is de locatie uniek, vertelt Poel. Niet alleen heeft het tennispark alle benodigde faciliteiten maar de deelneemsters kunnen bovendien verblijven in het direct naast het tennispark gelegen Grand Hotel Amstelveen. “Normaal moeten zij met busjes naar een hotel worden gebracht en dat is omslachtig en kost tijd. Het is ook leuk te merken dat iedereen inmiddels weet dat Botic van den Zandschulp, Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven op ons centrum hun thuisbasis hebben. Veel buitenlandse coaches kijken hun ogen uit hoe alles hier voor de spelers wordt geregeld.” 

Tot en met vrijdag wordt er vanaf 11.00 uur gespeeld, met ook een wedstrijd die niet voor 19.00 uur aanvangt.
Zaterdag starten de halve finales om 12.00 uur en zondag is de finale om 13.00 uur. De toegang is doordeweeks gratis en kost in het weekend 10 euro (kinderen 5 euro). Meer info over de kaartverkoop in het weekend is te vinden op de site van de KNLTB: https://toptennis.tennis.nl/evenementen/amstelveen-women-s-open/

Meer info over speelschema’s, uitslagen en planning staat op de site van het NTC https://www.ntcdekegelamstelveen.nl/evenementen


Spannende partijen op het tennispark van NTC De Kegel - Aangeleverd

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie