De Women's Open wordt gespeeld bij NTC De Kegel.
De Women's Open wordt gespeeld bij NTC De Kegel. Eigen foto

KNLTB organiseert Amstelveen Women’s Open in juli

21 juni 2021 om 14:40 Tennis

AMSTELVEEN Op de gravelbanen van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen zal van 5 tot en met 11 juli voor het eerst een ITF Women’s World Tennis Tour plaatsvinden. Dit toernooi zal als Amstelveen Women’s Open de komende 3 jaar op de internationale tenniskalender staan. Het geeft de huidige Nederlandse toptennissters en talentvolle speelsters de mogelijkheid om in Nederland voor eigen publiek te spelen en dichtbij huis punten te verdienen voor de wereldranglijst.

Voormalig toptennisster Kristie Boogert heeft zich voor de komende jaren gecommitteerd als toernooidirecteur aan dit evenement. “Met mijn achtergrond juich ik het enorm toe dat er een nieuw damesevenement op de kalender is gezet in Nederland. Het biedt mooie kansen voor aanstormend talent, maar ook voor speelsters die al aan hun professionele carrière zijn begonnen”, aldus Kristie Boogert.
TALENT Onder het motto ‘Where talent blooms’ komen de speelsters in actie in Amstelveen op dit toernooi waar 60.000 dollar aan prijzengeld te winnen is. De nationale en internationale tennis(sub)top speelt mee; en er worden zowel enkel als dubbel wedstrijden gespeeld. Het toernooi sluit in de kalender aan op de damesonderdelen van het ITF WTT 15.000 dollar toernooi in Alkmaar en het ITF WTT 25.000 dollar toernooi in Den Haag.
Jacco Eltingh, Technisch en Commercieel Directeur KNLTB: “We zijn enorm trots dat we de Amstelveen Women’s Open nu mogen organiseren op de banen van het NTC. Vorig jaar stond het ook op de kalender, maar corona gooide roet in het eten. Nu staan alle seinen op groen en kunnen we in overleg met de gemeente Amstelveen dit topsport event organiseren in juli. Voor toptennis in Nederland is het belangrijk dat nationale en internationale speelsters zich tijdens het toernooi met elkaar kunnen meten en belangrijke punten kunnen halen voor de internationale ranglijst. Ook voor het creëren van meer aandacht en zichtbaarheid voor tennis is dit een mooie aanwinst op de toernooikalender. Ik ben dan ook blij dat regionale partners Frank Vaneman Automotive en Royal Coster Diamonds dit evenement hebben omarmd. Tijdens dit toernooi zien we de beste speelsters van Nederland en daar buiten in actie, dat is toptennis en het inspireert andere tennissers het best uit zichzelf te halen.”
TOEKOMST Ronald Koster, directeur Marketing & PR, Royal Coster Diamonds: “Wij zijn enthousiast om de samenwerking aan te gaan met de KNLTB en zien Amstelveen Women’s Open als een mooi begin voor een bloeiende toekomst in het tennis.” Ook Frank Vaneman, eigenaar van Kia dealer Frank Vaneman Automotive, kijkt uit naar het toernooi: “Wij geloven in mensen en hun talenten. Net als de KNLTB is het onze ambitie om de beste te worden, dus wat ons betreft: game, set, match!!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie