De gemeenteraad van Amstelveen.
De gemeenteraad van Amstelveen. René de Leeuw

Raad Amstelveen gaat gesprek aan over jeugd, zorg en werk en inkomen

17 januari 2023 om 14:31 Politiek

AMSTELVEEN Op initiatief van gemeenteraadsleden Saloua Chaara (D66) en Victor Frequin (VVD) gaat de gemeenteraad binnenkort in drie zogeheten raadsgesprekken direct met inwoners en maatschappelijke organisaties in gesprek over de dienstverlening van de gemeente. Daarbij komt de vraag aan bod hoe de gemeente haar dienstverlening op het gebied van ouderenzorg, jeugdhulp en werk en inkomen kan verbeteren. De raad wil met deze raadsgesprekken de deuren van het gemeentehuis letterlijke en figuurlijk openzetten.

De eerste bijeenkomst is op 15 februari en zal gaan over maatschappelijke ondersteuning, gezondheid en (ouderen)zorg. De tweede bijeenkomst heeft jeudghulp als onderwerp en vindt plaats op 22 maart. De derde en laatste sessie wordt op 12 april gaat over werk en inkomen. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

VERSTERKEN Afhankelijk van de uitkomst van de bijeenkomsten kan de gemeente (de ambtelijke organisatie, het college of de gemeenteraad) zo nodig versterken wat goed gaat of verbeteren waar dat kan. Met de gesprekken wil de raad ook de aanwezigen in de gelegenheid stellen om te horen hoe de ambtelijke organisatie haar werk uitvoert en wat de ervaringen zijn van ambtenaren in het sociaal domein.

AANMELDEN Met name inwoners die ervaring hebben met de gemeentelijke dienstverlening op het gebied van zorg en maatschappelijke ondersteuning (vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning, Wmo), jeugdhulp (vanuit de Jeugdwet) en/of werk en inkomen (vanuit de Participatiewet of de schuldhulpverlening) zijn van harte uitgenodigd om met de gemeenteraad over hun suggesties in gesprek te gaan. Aanmelden voor één of meerdere raadsgesprekken kan via: raadsgriffie@amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie