Wethouder Marijn van Ballegooijen met chauffeur Richard de Haas.
Wethouder Marijn van Ballegooijen met chauffeur Richard de Haas. Gemeente Amstelveen

Leerlingenvervoer blijft prioriteit voor gemeente Amstelveen

27 april 2023 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN Het leerlingenvervoer blijft voor de gemeente topprioriteit. “Alhoewel de meeste problemen nu onder controle zijn blijft het vervoer kwetsbaar”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. “De druk op de chauffeurs is nog steeds hoog. Daarom blijven wij in nauw contact met de vervoerders.”

De wethouder reed woensdag 19 april mee met één van de chauffeurs die actief is in Amstelveen. “Het is indrukwekkend om te zien hoe gemotiveerd en zorgzaam er wordt gewerkt. De chauffeurs krijgen vaak kritiek maar zij zijn natuurlijk niet de veroorzakers van de problemen. Zij verdienen alle lof,” zegt wethouder Van Ballegooijen.

ONDER DRUK

Leerlingenvervoer is er voor kinderen die vanwege een beperking niet zelfstandig naar school kunnen of op speciaal onderwijs zitten verder van huis. Eind vorig jaar zorgden personeelsproblemen ervoor dat kinderen te laat op school kwamen. Een toegenomen vraag naar individueel vervoer zorgde ervoor dat vervoerders verder onder druk kwamen.

OPROEP IN NIEUWSBLAD

Naar aanleiding van de problemen deed de chauffeur, Richard de Haas, begin dit jaar een oproep in het Amstelveens Nieuwsblad. Hij nodigde iedereen uit met hem mee te rijden om te overtuigd te raken van de noodzaak van het werk en om mensen te enthousiasmeren zich aan te melden als chauffeur. Wethouder Van Ballegooijen ging graag in op de uitnodiging en reed op 19 april met hem mee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie