Afbeelding
Cinema Amstelveen

Kleuterbios met 2 filmpjes naar boeken Julia Donaldson in Cinema Amstelveen

22 november 2022 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN De cinema in Schouwburg Amstelveen heeft zondagmorgen 27 november weer een editie van de Kleuterbios op het programma staan. Omdat het voor kleuters best spannend kan zijn om voor de eerste keer naar de bios te gaan, gaat het licht daarom niet helemaal uit en is het geluidsniveau iets zachter dan normaal. Dit keer worden twee filmpjes naar de wereldberoemde kinderboeken van Julia Donaldson vertoond. Te zien zijn ‘Stap maar op mijn bezemsteel’ en ‘Draak Dries en de vliegende dokters’. Aanvang 11.30 uur.

‘Stap maar op mijn bezemsteel’ is een animatiefilm van een half uur gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Julia Donaldson met illustraties van Axel Scheffler, Het is een magisch verhaal over vriendschap en familie. Een vriendelijke heks nodigt een verrassende verzameling dieren uit om mee te gaan op haar bezem, tot grote frustratie van haar kat. De bende redt uiteindelijk de heks van een angstaanjagende draak, en in dankbaarheid beloont ze iedereen met een prachtige nieuwe bezem die ruimte heeft voor iedereen.

‘Draak Dries en de vliegende dokters’ is een komisch avontuur. Prinses Parel, meneer Gadabout en Dries de draak maken het beste van een onwaarschijnlijk vliegend doktersteam. Toch zijn ze toegewijd aan het behandelen van allerlei soorten wezens welke authentiek en mytisch zijn, inclusief een zeemeermin, eenhoorn en leeuw. Als de koning Prinses Parel vangt, moet ze kiezen tussen haar vrijheid en haar steeds zieker wordende oom. Met Dries en Gadabouts hulp, vindt ze een manier.

Voor meer info: cinemaamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie