Het Pauluskoor.
Het Pauluskoor. D. Adelaar

Pauluskoor zingt Haydn’s Stabat Mater en Nelsonmis

19 november 2022 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN Het Pauluskoor Amstelveen geeft op 25 november voor het eerst in ruim drie jaar weer een ‘echt’ concert voor een zaal die helemaal gevuld mag worden en met een volwaardig programma. Voor de pauze voert het koor het ontroerende Stabat Mater uit en daarna de feestelijke Nelsonmis, beiden van Joseph Haydn. 

Het koor is goed door de Coronaperiode gekomen. Er zijn in die tijd leden vertrokken, maar ook veel nieuwe leden bij gekomen voor wie het de eerste keer zal zijn dat ze op het podium van de St. Augustinuskerk staan. Philharmonia Amsterdam zorgt voor de begeleiding, solisten zijn Hanneke de Wit (sopraan Martine Straesser (alt), Falco van Loon (tenor) en Frans Fiselier (bas). Dirigent is Marcel Joosen.

Haydn schreef het Stabat Mater in 1767. Het stuk is genoemd naar de beginwoorden van een middeleeuwse gedicht , waarin gevoelens van Maria tijdens de kruisweg beschreven worden. De Nelsonmis, gecomponeerd in 1798, is groots en indrukwekkend van opzet.

Het concert vindt op 25 november plaats in de St. Augustinuskerk aan de Amstelveenseweg 965. Aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten 25 euro en zijn verkrijgbaar via pauluskoor.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie