Bij de duurzaamheidskraam op de weekmarkt op het Stadsplein kregen marktbezoekers tips over energiebesparing en duurzaamheid.
Bij de duurzaamheidskraam op de weekmarkt op het Stadsplein kregen marktbezoekers tips over energiebesparing en duurzaamheid. Gemeente Amstelveen

‘Enthousiasme om aan de slag te gaan met duurzaamheid is groot in Amstelveen´

11 november 2022 om 10:02 Overig

AMSTELVEEN Amstelveen heeft ook dit jaar weer meegedaan aan de Nationale Klimaatweek (31 oktober tot en met 6 november). De gemeente bracht op diverse plekken informatie over duurzaamheid en het belang van energie besparen onder de aandacht. De gemeente bereikte dagelijks zo’n 20.000 inwoners via social media en meer dan 200 inwoners spraken met energie- en klimaatcoaches op de vrijdagmarkt. “Het enthousiasme om aan de slag te gaan met duurzaamheid is onder veel inwoners groot,” concludeert wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) na afloop van de Klimaatweek. 

“Amstelveners willen besparen op energie en bijdragen aan een duurzamer Amstelveen. Ook vinden inwoners het steeds belangrijker om de leefomgeving voor te bereiden op het veranderde klimaat. Tijdens de Nationale Klimaatweek hebben we honderden inwoners concrete en laagdrempelige handvatten gegeven, die kunnen zorgen voor een verlaging van de energiekosten en bijdragen aan een duurzame toekomst,” aldus wethouder Floor Gordon.

TOCHTVRIJ HUIS Tijdens de Klimaatweek bereikte de gemeente iedere dag zo’n 20.000 inwoners online onder meer via social media met tips over het besparen van energie en het duurzamer inrichten van de tuin. Meer dan 50 inwoners volgden ook het webinar ‘De energierekening verlagen met een tochtvrij huis’. Inwoners die deze online bijeenkomst hebben kunnen die terugkijken via regionaalenergieloket.nl/amstelveen/online-informatieavonden-voor-bewoners-2022. 

Op dinsdag 2 november hield de gemeente in samenwerking met Participe een praktische workshop ‘Energie besparen’ voor 13 inwoners die willen besparen op hun energierekening en zelf aan de slag willen gaan met kleine maatregelen die veel op kunnen leveren. Ook vragen over de energierekening werden besproken.

DUURZAME KRAAM Op de weekmarkt in het Stadshart was de gemeente op 4 november aanwezig met een duurzame kraam. Meer dan 200 inwoners kregen daar antwoord op uiteenlopende vragen. De energiecoaches gaven tips over het besparen van energie en beantwoordden vragen van huurders en woningeigenaren. Inwoners die de markt gemist hebben maar wel graag een gratis adviesgesprek willen hebben kunnen dat boeken via regionaalenergieloket.nl/amstelveen/indebuurt/projecten/energiecoaches-amstelveen

Ook de BelKlus was aanwezig bij de kraam. Zij voeren in opdracht van de gemeente gratis energiebesparende maatregelen bij inwoners die 67+ of gehandicapt zijn. Meer informatie is ook te vinden op belklus.nl/energiezuinig

REGENTON De klimaatcoaches gaven bezoekers bij de kraam gratis tuinadvies. Daarnaast demonstreerden ze hoe inwoners met een ontkoppelset zelf hun regenpijp kunnen aansluiten op een regenton. In totaal deden 30 inwoners mee met de regentonnenactie. Deze inwoners krijgen een vergoeding van 50 euro op de aankoopkosten van de regenton.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie