Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveen start met isolatieactie voor woningeigenaren

23 oktober 2020 om 13:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen start met een isolatieactie voor woningeigenaren. Alle woningeigenaren ontvangen in de week van 26 oktober een brief met alle informatie. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken en duurzame energiebesparing stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners isoleren tegen een scherpere prijs. Volgens de gemeente is het nu lastig voor inwoners om een goede keuze te maken, omdat steeds meer isolatiebedrijven de woningeigenaren benaderen om hun woning te isoleren.

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket dat woningeigenaren namens gemeente Amstelveen helpt met het verduurzamen van de woning.  Technische specialisten van het Energieloket hebben verschillende installateurs beoordeeld. Op basis van prijs, kwaliteit, aanbod en ervaring is de beste installateur gekozen die het isoleren van de woning zal uitvoeren.

MAKKELIJKER MAKEN “De gemeente wil het inwoners makkelijk maken om energie te besparen. Deze actie helpt inwoners om eenvoudig de eerste stap te zetten,” aldus wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid). “Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig en de prijzen scherp. Het isolatiebedrijf voldoet aan strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit, service en garantie worden gewaarborgd. Met deze actie wil de gemeente daarnaast het isoleren van woningen een extra impuls geven. Beter isoleren zorgt voor een besparing op de energierekening en voor meer wooncomfort.”

ONLINE INFORMATIEBIJEENKOMST Ter voorbereiding op de actie wordt op donderdag 5 november van 19.30 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden. In verband met corona zal deze online plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen zich via computer, tablet of telefoon aanmelden op regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de isolatieactie verder worden toegelicht en kunnen bewoners vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

DIGITALE WONINGOPNAME Inwoners kunnen zich tot en met 18 december vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Inwoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over isolatie en het proces. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie. Inschrijven kan via energieloket.nl/amstelveen

De isolatieactie is onderdeel van de Klimaatweken Amstelveen die plaatsvinden van 10 oktober tot en met 6 november.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie