Op zondag 27 november vindt er een rondleiding voor kinderen plaats langs de werken van de expositie 'Kosmogonie'.
Op zondag 27 november vindt er een rondleiding voor kinderen plaats langs de werken van de expositie 'Kosmogonie'. Cobra Museum

Extra activiteiten rond expositie Afrikaanse kunst in Cobra Museum

13 november 2022 om 10:00 Overig



AMSTELVEEN Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen houdt in het laatste weekend van november weer een nieuwe editie van ‘Cobra Pakt Uit!’ Op het programma staat een weekend met diverse activiteiten die zijn geïnspireerd op de tentoonstelling ‘Kosmogonie. Zinsou, een Afrikaanse kunstcollectie’.

Cinema Amstelveen en het Cobra Museum vertonen op vrijdagmiddag 25 november om 15.30 uur samen drie delen uit de documentaireserie ‘Afripedia’. Deze serie laat de kijker kennismaken met een nieuwe generatie creatieve talenten en jonge kunstenaars uit Ghana, Senegal en Angola, drie culturele hotspots van West-Afrika. ‘Afripedia toont uitgesproken muzikanten en straatartiesten in Ghana, baanbrekende ontwerpers, fotografen en dansers in Senegal en een muzikale revolutie in Angola. Stefan van Raay, directeur van het Cobra Museum verzorgt de de inleiding. (De Engels gesproken ilm is te zien in Cinema Amstelveen en er zijn speciale voordelige combitickets voor film en de tentoonstelling ‘Kosmogonie’.

ARTIST TALK Op zaterdag 26 november vindt er in het museum van 15.30 tot 17.30 uur een ‘Artist Talk’ plaats onder leiding van kunstenaar Richard Kofi. Speciale gasten zijn musicus en theatermaker Djuwa Mroivili en dichter Babeth Fonchie Fotchind. Zij vertellen wat hen inspireert in de tentoonstelling ‘Kosmogonie’, en welke gedachtes de werken bij hen oproepen. Het gesprek wordt afgewisseld met een nog niet eerder opgevoerde theatrale monoloog en een gedicht. (Toegang gratis, exclusief museumtoegang).

Schilderliefhebbers kunnen op zaterdag 26 november van 13.00 tot 15.00 uur meedoen aan een workshop schilderen. De deelnemers maken kennis met Cobra-kunstenaars en laten zich vervolgens inspireren door hun werk. Deelname kost 30 euro, inclusief museumentree.

MUSEUMONTBIJT Een Museumontbijt staat op zondagochtend 27 november tussen 10.00 en 11.00 uur op het programma in het café van het Cobra Museum. Aansluitend volgt m 11.00 uur een speciale rondleiding van een half uur door de tentoonstelling ‘Kosmogonie’. (Deelname kost 10 euro, exclusief museumentree)

INSTAPRONDLEIDINGEN Volwassenen die meer willen weten over de verhalen achter de kunstwerken van de tentoonstelling ‘Kosmogonie’ kunnen van vrijdag 25 tot en met zondag 27 november om 14.00 en 15.00 uur gratis een instaprondleidingen volgen die wordt gegeven door een museumdocent. Op zondag 27 november is er ook een rondleiding speciaal voor kinderen. (Toegang gratis, exclusief museumtoegang).

Voor meer informatie: cobra-museum.nl of via 020-5475050.


 Tijdens een workshop kunnen deelnemers kennismaken met Cobra-kunstenaars en zich vervolgens laten inspireren door hun werk.- Foto: Cobra Museum

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie