Diego Rivera, Retrato de Lupe Marin, 1938 (fragment).
Diego Rivera, Retrato de Lupe Marin, 1938 (fragment). Ricardo Alvarado Tapia

Cobra Museum in het teken van Mexicaanse kunst

12 oktober 2019 om 08:00 Kunst

AMSTELVEEN Het Cobra Museum in Amstelveen staat tot en met 29 maart in het teken van kunst uit Mexico. De expositie 'Intens Mexico' is donderdag feestelijk geopend in het museum. Er zijn onder meer werken te zien van internationaal bekende kunstenaars als Frida Kahlo, Diego Rivera en David Alfaro Siqueiros. Centraal staan de thema's identiteit, politiek, seks en dood.

De tentoonstelling is samengesteld uit de collectie van het Museo de Arte Moderno, een van Mexico's belangrijkste musea, door de voormalige directeur Sylvia Navarrete Bouzard. De selectie beslaat de periode vanaf de Mexicaanse Revolutie in 1910 tot de stormachtige opkomst van de globalisering in het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw.

Ter gelegenheid van de expositie haalt het Cobra Museum op 1 en 2 november de Mexicaanse feest- en herdenkingsdag 'Diaz de los Muertos'' naar Amstelveen. Mexicaanse kunstenaars maken een altaar in het museum waar Amstelveners hun eerbetoon komen brengen aan de overledenen. Het museum zal speciaal voor deze gelegenheid 's svonds open blijven en als een feestelijke herdenkingsplek opereren. In de voorafgaande weken worden cartonería workshops gegeven door Mexicaanse kunstenaars.

In de cinema in Schouwburg Amstelveen wordt op 2 november voor kinderen de animatiefilm 'Coco' getoond. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen kinderen in het Cobra Museum een bezoek aan het altaar brengen en worden ze geschminkt volgens de Mexicaanse Dia de la Muerte-traditie.

Voor meer informatie: https://www.cobra-museum.nl/activity/tentoonstelling-intens-mexico-politie-identiteit-sex-en-dood/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie