Wethouder Floor Gordon (rechts) bij de start van de Bomenschool.
Wethouder Floor Gordon (rechts) bij de start van de Bomenschool. Gemeente Amstelveen

Kinderen kunnen thuiskweekboompje een plek geven op terrein Bomenschool

3 november 2022 om 15:01 Overig

AMSTELVEEN Bijna 10.000 Amstelveense basisschoolkinderen hebben in het voorjaar van 2021 een Thuiskweekboompje gekregen. Sommige boompjes zijn inmiddels echter te groot geworden voor in de tuin of pot. De gemeente geeft de mogelijkheid om deze boompjes een nieuwe plek te geven op de locatie van de Bomenschool.

Tijdens de Boomfeestdag op woensdag 9 november is op de Bomenschool aan Langs de Akker 1 van 12.00 tot en met 18.00 uur iemand aanwezig om kinderen te helpen het boompje te verplanten.

Bij de Thuiskweekboompjes gaat het om negen Nederlandse soorten: van haagbeuk tot hazelaar en van zomereik tot lijsterbes. Na twee groeiseizoenen zijn sommige boompjes al bijna 2 meter hoog. Daarom biedt de gemeente plaats voor deze boompjes op de Bomenschool, een kwekerij waar kinderen al 1.000 bomen hebben geplant. De bomen op de Bomenschool verplaatst de gemeente over een paar jaar naar hun definitieve plek in groenstroken rond de A9 of elders in de gemeente.

“Met het project Thuiskweekboompjes gaven we elk kind een plantervaring aan huis. Zij leerden wat bomen nodig hebben om te groeien en waarom bomen zo belangrijk zijn voor Amstelveen,” aldus wethouder Floor Gordon (Groenbeheer en Natuur- en Milieueducatie):

Kinderen die op 9 november hun boom willen verplanten kunnen een e-mail sturen naar: bomenschool@amstelveen.nl. Het verplanten van het Thuiskweekboompje kan ook op een ander moment. Hiervoor kunnen zij ook een mail sturen naar het e-mailadres.

Tijdens de Boomfeestdag vinden er meer activiteiten plaats op de Bomenschool. Twee klassen van basisschool De Horizon planten 150 nieuwe bomen op de kwekerij en zij leren een speciaal Boomfeestlied.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie