De wethouders Frank Berkhout en Floor Gordon planten met schoolkinderen boompjes op Bankrasflora.
De wethouders Frank Berkhout en Floor Gordon planten met schoolkinderen boompjes op Bankrasflora. Gemeente Amstelveen

Boomfeestdag in Amstelveen: 250 boompjes geplant op Bankrasflora

10 november 2021 om 17:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Leerlingen van basisschool Kindercampus King hebben vanmorgen samen met wethouders Floor Gordon en Frank Berkhout 250 boompjes geplant tijdens de nationale Boomfeestdag. Dat gebeurde op schooltuinencomplex Bankrasflora aan de Jeanne d’Arclaan 6. Met het planten van de boompjes werd op de schooltuin ook de opening verricht van de tweede locatie van Bomenschool Amstelveen.

De bomen die de kinderen hier kweken, plaatst de gemeente tussen 2024 en 2026 langs de vernieuwde A9 en op andere plekken in Amstelveen. Wethouder Floor Gordon (Groenbeheer en Natuur- en milieueducatie): “De eerste locatie van de Bomenschool, ‘Langs de Akker’, was een groot succes. Onze basisschoolkinderen kweken daar al 900 boompjes en nu breiden wij dat nog eens uit met 250 boompjes. Voor deze nieuwe kwekerij aan Bankrasflora hebben wij acht verschillende boomsoorten geselecteerd, zoals winterlindes, haagbeuken en kornoeljes. Er is nog plek voor meer boompjes op de kwekerij.”

Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs) vult aan dat de scholieren het ook leuk vinden om zelf aan de slag te gaan met het planten en verzorgen van bomen. “Ze zijn lekker buiten en leren meer over de natuur. De Bomenschool biedt scholen ook lessen aan waarin kinderen steeds nieuwe dingen leren, zoals snoeien of bescherming plaatsen tegen ongedierte of weersinvloeden.”

Bomen zijn belangrijk voor Amstelveen: ze zorgen voor meer zuurstof, goede afwatering en ze vergroten de leefbaarheid van de stad. “Door ieder kind een plantervaring te geven werken we allemaal mee om onze groene stad groen te houden,” aldus wethouder Gordon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie