De oversteek bij het Westwijkplein.
De oversteek bij het Westwijkplein. Picasa

Brievenbus: Oversteek bij bussluis Westwijkplein onveilig (2)

21 juli 2022 om 09:40 Opinie

AMSTELVEEN Het is alweer bijna vijf maanden geleden dat ik contact heb gehad met Paul Gilissen gemeentelijk adviseur verkeer. Toen is gesproken over onze veiligheid bij onze bussluis in Westwijk die toch wel te wensen overlaat. Maar er waren nog niet genoeg redenen om dingen voor de veiligheid rond de bussluis te veranderen, goed uitkijken met oversteken en afwachten op de goedkeuring was de boodschap.

Elke aanpassing die de veiligheid van onze ouderen - met respect - kan verbeteren, moet volgens mij uitgevoerd worden. Al heel veel maanden hebben we moeten wachten of de bussluis Bovenkerk zou worden goedgekeurd. Dat slaat totaal nergens op. Begin dan in Westwijk en voldoet deze sluis nog steeds niet, neem dan andere maatregelen die de veiligheid van onze oudere bewoners ten goede komen.
Er zijn gesprekken geweest met onze wijkagent Richard Lukassen. En onze wijkcoach Stef Walsma reageerde heel positief via een mail dat er nog mensen zijn in de wijk die met ons meedenken. Fijn om te horen maar daar nog steeds niets van vernomen. Daar koop je nog steeds niets voor. Ken je de wijkagent nog niet? Maak kennis met hem op donderdag 4 augustus 10.00-11.00 in de Dignahoeve. Een fietstochtje organiseren voor een agente en agent in onze buurt is fijn en er is veel te zien maar ik zeg, kom eens van die fiets af en ga handhaven. Je verdient er veel mee en de veiligheid neemt toe. Een boete voor verboden in te rijden is 250 euro exclusief 9 euro administratiekosten. Tel uit je winst.
Automobilisten doen maar wat ze zelf willen, ze rijden heen en weer door alle verboden in. Dat heet dan sluipverkeer. Probeer die mensen die daar verantwoordelijk voor zijn eens een keer te laten begrijpen wat er bij deze oudere mensen allemaal speelt om steeds bij het oversteken te moeten oppassen voor het sluipverkeer. Dagelijks maken deze mensen met angst en beven gebruik van de oversteek. Je moet er niet aan denken wat er allemaal mis kan gaan.

Kees Merlijn

De eerste brief over dit onderwerp is hier te lezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie