D66 stelt voor om het beheer van het Amsterdamse Bos onder te brengen in een organisatie van meerdere gemeenten.
D66 stelt voor om het beheer van het Amsterdamse Bos onder te brengen in een organisatie van meerdere gemeenten. Joop Touw

D66: ‘Amstellandbos in plaats van Amsterdamse Bos’

12 november 2022 om 14:00 Natuur en milieu


AMSTELVEEN D66 Amstelveen wil beheer en onderhoud van het Amsterdamse Bos onderbrengen in een gezamenlijke organisatie van meerdere gemeenten. Het bos ligt op Amstelveense grond en wordt nu beheerd door Amsterdam. D66-fractieleider Harmen van der Steenhoven zei woensdag in de raad liever een ‘Amstellandbos’ te willen, waarbij ook Aalsmeer, Ouder-Amstel en Haarlemmermeer bijdragen aan het beheer. “Want ook hun inwoners maken gebruik van het bos,” zei hij.

“Een van die inwoners zit hier sinds kort zelfs aan de collegetafel en hij maakt ongetwijfeld ook gebruik van het bos.” Daarmee doelde hij op wethouder Adam Elzakalai, die in Haarlemmermeer woont.

De D66-er kwam tot zijn idee toen recent de Amsterdamse gemeenteraad voor het onderhoud van het bos een greep wilde doen uit een nieuw Amstelveens groenfonds: “Maar daar is ons fonds niet voor bedoeld. Het is voor bijvoorbeeld een nieuw bos in Amstelveen-Zuid of groene schoolpleinen.” 

Een ander idee waarvan sprake is, is het splitsen van het Amsterdamse Bos in een Amstelveens en een Amsterdams deel. Ruud Kootker (BBA) verzet zich hiertegen: “BBA staat voor het Amsterdamse Bos als geheel. Versnippering is een heilloze weg. Houd het Amsterdamse Bos onder één organisatie!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie